Frågor

Hur man avslutar en rapport?

Hur man avslutar en rapport?

Avslutande del Den avslutande delen består av en referenslista samt eventuella källförteckningar och bilagor. Som bilaga kan man till exempel ha enkätfrågor, detaljerade experimentella data som man använt sig av vid framställandet av rapporten m.m.

Hur skriver man en Tabelltext?

Tabeller och figurer Tabelltext skall stå över tabell och texten skall vara på både svenska och engelska och ha storleken 11 punkter, den engelska skall vara kursiverad. Texten skall förklara vad som beskrivs i tabellen. OBS, ingen punkt efter tabelltexten (fortsätter egentligen med tabellinnehållet).

Hur skriver man en bakgrund i en rapport?

I bakgrundsavsnittet – eller i ett separat kapitel – redovisar du också tidigare forskning på området. Här beskriver du sådan forskning som är relevant för din egen uppsats. Det kan handla om liknande studier som gjorts eller studier vars forskningsresultat på något sätt kan relateras till dina resultat.

Hur skriver man en sammanfattning av en rapport?

Sammanfattningen skall innehålla introduktion, syfte, (mål), material och metoder, huvudresultat och slutsats. Syftet är att ge läsaren möjlighet att snabbt sätta sig in i studien och resultatet. Det är samtidigt nyttigt att träna på att kortfattat kunna beskriva sitt arbete.

Vad är en Tabelltext?

En tabell har en rubrik överst som talar om vad tabellen visar. Behöver du förklarande text förutom rubriken finns det lite olika traditioner. Antingen har du en förklarande tabelltext överst eller så använder du fotnoter eller en kort beskrivande text under tabellen.

Hur man skriver en bakgrund?

Bakgrundsbeskrivningen ska ge läsaren en förståelse av det valda forskningsområdet. Inom avsnittet bakgrund kan flera underrubriker ingå som ska skapa tydlighet för just det som din uppsats ska behandla.

Hur lång ska bakgrund vara?

Hela inledningskapitlet bör inte vara för långt, helst inte längre än två sidor. I detta avsnitt beskrivs bakgrunden till frågeställningen, d.v.s. en kort beskrivning av företagets situation och varför man vill ha uppdraget utfört.

Share this post