Ny

Vem utfardar serveringstillstand?

Vem utfärdar serveringstillstånd?

12 § Tillstånd till servering av spritdrycker, vin och starköl meddelas av den kommun där serveringsstället är beläget. 13 § Ansökan om serveringstillstånd görs skriftligen hos kommunen. Kommunen får ta ut avgift för prövningen enligt grunder som beslutas av kommunfullmäktige.

Vad betyder serveringstillstånd?

Du måste ha tillstånd för att få sälja och servera alkohol (spritdrycker, vin, starköl, andra jästa alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat, exempelvis alkoholhaltig glass) till allmänheten och till slutna sällskap.

Vilken myndighet utfärdar alkoholtillstånd?

Kommunen utfärdar ditt serveringstillstånd och kan besluta om villkor för detta. Kommunen kommer att göra tillsyner …

Vem ger alkoholtillstånd?

För att få servera alkoholhaltiga drycker eller alkoholdrycksliknande preparat behöver du ha tillstånd, som du ansöker om hos kommunen. Det finns undantag från de bestämmelserna. Det gäller bland annat för servering till boende eller besökare på vissa särskilda boenden.

Hur lång tid tar det att få serveringstillstånd?

Hur lång tid tar det? När ansökan och alla inlämnade handlingar är kompletta, är handläggningstiden för serveringstillstånd maximalt 4 månader. Det är viktigt att du lämnar in alla dokument som tillståndsenheten behöver.

Vad krävs för att få serveringstillstånd?

För att få serveringstillstånd måste den sökande uppfylla kraven i alkohollagen, följa de riktlinjer som gäller i Bodens kommun och ha dokumenterade kunskaper i alkohollagen. Folkhälsomyndigheten har utformat ett så kallat Kunskapsprov som avläggs hos kommunen.

Vem får servera alkohol?

I alkohollagen 3 kap 6 § står att den som inte har fyllt 20 år inte får bedriva näringsverksamhet som innefattar försäljning av alkohol. I 3 kap 7 § anges att servering får ske till den som fyllt 18 år och i 8 kap 18 § står att den som är serveringsansvarig ska ha fyllt 20 år.

Share this post