Blogga

Hur langt ska ett Konstakningsprogram vara?

Hur långt ska ett Konståkningsprogram vara?

Konståkning, singel och par De tävlande åker två olika program. Det ena som kallas kortprogram och det andra friprogram. Det korta programmet är max 2 minuter och 50 sekunder långt och ska innehålla bestämda element. Tre olika hopp, varav en axel, ett hopp som föregåtts av steg, och en hoppkombination.

När blir man senior i konståkning?

Senior: 19 år och uppåt (per den 1 juli) den tävlingssäsong som avses. Tävlingsklasser för respektive åldersgrupp framgår av tabellen nedan.

Vilka grenar finns i konståkning?

Konståkning delas in i singelåkning, paråkning, isdans och synkroniserad konståkning. I SINGELÅKNING tävlar man i ett kortprogram och ett friåkningsprogram. Det korta programmet innehåller åtta föreskrivna element t ex hopp, piruetter, hoppkombinationer och stegsekvenser.

Vad gör man på konståkning?

Konståkning är en sport där man åker med skridskor på is. Varje tävlande har sitt eget program, ett kortprogram och ett friåkningsprogram. På lägre nivåer har man bara ett friåkningsprogram. I programmen utförs hopp, piruetter och speciella steg till ett utvalt musikstycke.

Vad går konståkning ut på?

konståkning, skridskoåkning (på särskilda konståkningsskridskor) till musik och med målsättning att ge uttryck för sportsligt och estetiskt kunnande. Konståkning delas in i singelåkning för damer och herrar, paråkning, isdans samt teamåkning.

Hur många domare i konståkning?

Om det är minst 5 domare används ”trimmed mean”.

När blir man b åkare?

När en åkare har klarat Fritest 2 / Basictest 2 får man tävla på Klubbtävlingar som B-åkare. Det finns regler som bestämmer hur långt programmet ska vara och vilka tekniska element (hopp, steg, piruetter) som ska ingå i programmet, beroende på ålder och om man är flicka eller pojke/dam eller herre.

När blir man ungdom 15?

Tävlingsklasser

Klass Ålder Testkrav
Ungdom B15:1 Ej fyllt 15 år 1 juli Fri 3, Basic 3
Ungdom B15:2 Ej fyllt 15 år 1 juli Fri 2, Basic 2
Ungdom Stjärnklass 13:1 Ej fyllt 13 år 1 juli Fri 1, Basic 1
Ungdom Stjärnklass 13:G Ej fyllt 13 år 1 juli Fri grund

Vad heter hoppen i konståkning?

De sex grundhopp som utförs är toeloop, flip, lutz, salchow, ögel och axel.

Vad innebär lagtävling i konståkning?

Lagtävling. I lagtävlingen tävlar 6 åkare tillsammans i de olika tidigare grenarna. Det är alltså en singelåkning för herr och dam samt en paråkning och isdans.

Share this post