Rekommendationer

Nar kan man skriva allt gott?

När kan man skriva allt gott?

Jag tycker inte om ”mvh”, så använder mest ”med vänlig hälsning” i mer formella mejl (typ till myndigheter). Strösslar generellt med ”Allt gott” och gärna i kombination med hederliga ”Hälsningar”. Tänker precis som du att det handlar om mottagaren, man anpassar sitt språk efter person och situation.

När ska man säga god dag?

Efter klockan 12.00 och fram till 18.00 eller mörkrets inbrott är det ”Goddag”. Från klockan 15.00 förekommer även uttrycket ”God eftermiddag”. Efter klockan 18.00 eller mörkrets inbrott blir det”Godkväll”. Senare på kvällen, närmast innan man går till sängs sägs”Godnatt”.

Varför säger man hej hej?

– De säger något om hur vi lever våra liv tillsammans och hur vi interagerar med varandra. Interaktion och samtal är grunden för vår sociala existens, och viktiga utgångspunkter för hur vi förstår oss själva och andra. Studien om hälsningsfraser, ”Hej, hej, hemskt mycket hej 2.0”, går att läsa här.

Hur säger man hejdå på olika sätt?

Varma hälsningar, bästa hälsningar, vi hörs, allt gott eller det lite tokiga norska hilsen är då vanligt förekommande.

Vad svarar man på allt gott?

Avsluta med något vänligt, i stil med ”det ska bli kul att jobba tillsammans”, eller ”tack för all hjälp”, och ”vänliga hälsningar”, eller ”allt gott”, följt av ditt namn. Gör inte bara ett snedstreck. Slarva inte heller med kontaktuppgifter, som e-postadress och mobilnummer. Folk letar ofta efter dem i slutet av mail.

När kan man säga trevlig kväll?

Det kanske inte räknas som kväll efter lunch, så “Godkväll” fungerar snarare framemot 16-tiden. Efter klockan 12.00 och fram till 18.00 eller mörkrets inbrott är det ”Goddag”, men som sagt faller mörkret kl. 14 är det kanske lite tidigt. Men, en trevlig kväll kan du alltid tillönska.

När får man säga god morgon?

Först använde jag god morgon till kl 12 och därefter god middag, men det tyckte folk var konstigt. Efter råd byter jag nu vid 10 istället, men det är fortfarande samma sak. Förut var det ”God morgon? Klockan är ju elva, har du precis vaknat eller, höhö”.

När säger man hej hej?

Hej är svenskans vanligaste hälsningsfras. I sverigesvenskan är även tjena ganska vanligt. I finlandssvenskan är det i stället goddag som sticker ut.

Share this post