Populära

Kan man se sin journal fran tandlakaren?

Kan man se sin journal från tandläkaren?

Du får läsa din egen journal I princip har du alltid rätt att läsa din journal. Kontakta din tandläkare för att få veta hur du ska göra. Du kan läsa journalen hos mottagningen, och du har också rätt att få en avskrift eller kopia av journalen. Oftast kostar det ingenting.

Hur gör jag för att byta tandläkare?

Om du vill byta tandläkare kontaktar du bara den nya tandläkaren du skulle vilja ha. Du kan finna en ny tandläkare här. Det är dock en bra idé att kontakta tandläkaren eller kliniken på förhand för att se om det kommer lösa ditt problem.

Hur blir man Rättsodontolog?

Hur blir man rättsodontolog? – Det finns ingen specialistutbildning för att bli rättsodontolog, som det gör för rättsläkare. Det beror på att det enbart finns en heltidstjänst och en halvtidstjänst i Sverige som rättsodontolog. Istället blir man anställd som rättsodontolog av Rättsmedicinalverket och utbildas på plats.

Kan man se sin journal?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in. Du kan också kontakta det ställe där du har behandlats om du vill läsa din journal.

Hur byter man tandläkare Folktandvården?

Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till. På folktandvarden.se hittar du alla folktandvårdskliniker i Sverige.

Vad gör en Rättsodontolog?

Inom rättsodontologin, som är en del av den rättsmedicinska verksamheten, undersöks munhålan och tänderna. Varje år gör vi cirka 400 rättsodontologiska undersökningar i form av tandidentifieringar, åldersbedömningar utifrån röntgenbilder, Interpol-ärenden, bitmärkesanalyser och traumafall.

Share this post