Frågor

Vad betyder nutida?

Vad betyder nutida?

Ordet nutida är en synonym till nymodig och samtida och kan bland annat beskrivas som ”som finns nu, nutids-”. Ordet är motsatsen till dåtida. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nutida samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder nuläget?

Nuläget beskriver förutsättningarna just precis i denna stund. Dessa förutsättningar förändras hela tiden, vilket innebär att nuläget alltid är färskvara. Även om samma typ av händelse upprepas, är det är alltid nytt läge.

Vad kallas framtid?

Futurum (latin: neutrum av futurus, ’framtida’) är ett tempus som beskriver en händelse i framtiden. Den kan bildas genom en böjning av verbet eller med ett hjälpverb. Ibland (som i svenskan) kan även presens användas som en futurumform.

Vad är i realtid?

Realtid är en term som ursprungligen användes för att beskriva något som gör en arbetsuppgift i samma tempo (och vanligen med mycket måttlig totalfördröjning) som en inkommande råvara eller informationsflöde.

Vad betyder ovänlig?

OväNlig betyder i stort sett samma sak som avog.

Vad menas med harm?

Ordet harm är en synonym till otalt och förtrytelse och kan bland annat beskrivas som ”vrede, ilska, indignation”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av harm samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad heter nuläge på engelska?

Statistik över tjänstesektorn: Nuläge. Services sector statistics: current situation. Studiegruppen ”Motorfordonssektorn i Europa: nuläge och framtidsutsikter. Study Group on The Automotive sector in Europe: current situation and prospects.

Vad symboliserar framtid?

Framtiden skulle kunna definieras som den tid som ännu inte förflutit eller komma skall, eller det som händer efter nutiden. Den kan ses som oundviklig, men kan rent teoretiskt också utspela sig på många olika sätt. Kronologiskt inträffar den redan om en sekund, om en timme, i morgon eller om ett år.

Vad är realtidskurser?

Med streamade realtidskurser blir du löpande uppdaterad med de senaste kurserna. Så fort något händer i orderläggningen ser du det direkt i orderdjup, senaste avslut i specifika aktier, din egen köpkraft, aktuella order och dina egna avslut.

Share this post