Innehållsförteckning
Vad händer om man misslyckas med en delkurs?
Måste jag betala tillbaka mina studiemedel om jag inte klarar poängen? Det beror på. Du har rätt att behålla studiemedlen om du har varit registrerad på och läst alla kurser som du fått studiemedel för, även om du inte klarar alla poäng. Lånet betalar du tillbaka senare, precis som vanligt.
Hur lång tid tar de att få Tentaresultat?
Tentamensutlämning av skrivna och rättade tentamen sker digitalt via ditt studentkonto. Du hittar din skrivna och rättade tentamen via Studentwebben under ”Studenttjänster” och ”Mina tentaresultat”. Det kan dröja upp till 18 arbetsdagar innan den skannade versionen av din tentamen finns tillgängligt på ditt konto.
Vad innebär förlängd kurs?
Huvudmannen får besluta att undervisningen på ett nationellt program för en elev får fördelas över längre tid än tre år, om eleven har läst ett reducerat program eller om det med hänsyn till elevens förutsättningar finns särskilda skäl för det.
Hur många år gick man i skolan förr?
Folkskolan var obligatorisk för alla och de allra flesta barn gick den också i sex år, men det kunde skilja sig åt en del. I början av 1900-talet gick knappt vart femte barn mellan 7 och 15 år i folkskola på heltid, en årskurs per klass.
Måste man klara alla delkurser?
På en gymnasial utbildning måste du klara alla kurser. Det gäller oavsett om utbildningen har poängsystem eller inte.
Vad händer om man inte klarar tentan?
För praktik och liknande ska du alltid få minst två chanser. Har du inte klarat tentan vid de tentamenstillfällen som getts under ett läsår kan det hända att kursen har förändrats och att du måste läsa in ny litteratur för en omtenta ett annat läsår.
Hur lång tid har läraren på sig att rätta tenta GU?
Läraren har tre veckor på sig att rätta alla tentor och därefter rapporteras resultatet in i LADOK.
Hur många försök har man på en tenta?
Det antal tillfällen som en student får göra ett prov eller en praktik är i princip obegränsat. Universitetet och högskolor kan dock själva besluta om en begränsning om lärosätena bedömer att obegränsat antal tillfällen leder till ett orimligt resursslöseri.
Kan man förlänga en kurs?
Får jag förlänga min kurs? Om du behöver ändra din studietakt, kontaktar du din hemkommun eller Hermods studieledare om dessa finns på plats i din kommun. Tänk på att om du har studiemedel kan en förlängning påverka det.
Kan man förlänga kurser?
Har du börjat studera mindre eller mer än vad du skrev i ansökan, till exempel färre poäng eller fler kurser? Då är det viktigt att du meddelar oss. Om du studerar med studiestartsstöd kan du behöva kontakta din kommunhandläggare för att ansöka om att förlänga tiden med studiestartsstöd.
När inrättades folkskolan?
Genom folkskolestadgan 1842 blev folkskolan Sveriges första obligatoriska folkundervisning. Redan tidigare hade dock de flesta kunnat läsa bl. a. tack vare de frivilliga skolor som fanns i många församlingar.
När inrättades folkskolan och varför?
Frågor som dök upp var om särskilda ”fattigskolor” skulle inrättas eller om den obligatoriska folkskolan borde omfatta även flickor. 18 juni 1842 fastställdes folkskolestadgan. Folkskolan infördes med en dispenstid på fem år för att ge socknarna möjlighet att inrätta skolor och anställa lärare.