Frågor

Vilka ar de fem fysiska Grundegenskaperna?

Vilka är de fem fysiska Grundegenskaperna?

Som tränare behöver du också ha kunskap om träningens grundegenskaper – styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination – och ta hjälp av dessa när du formar träningen.

Vad finns det för olika träningar?

De flesta har god effekt på såväl kondition som muskelstyrka och koordi- nation. Exempel på aktiviteter är fotboll, handboll, basketboll, volleyboll, innebandy, ten- nis, squash, badminton och bordtennis. Cykling engagerar framför allt stora muskelgrupper i benen och har en bra konditionshö- jande effekt.

Vad finns det för olika styrkor?

Dynamisk styrka betyder att musklerna jobbar medan det uppstår rörelse. Exempelvis är när du kastar, klipper gräsmattan, springer, gör knäböj med mera. Maximal styrka är den högsta kraft vi kan utveckla i en muskel vid ett givet tillfälle.

Vad menas med grovmotorik?

Grovmotoriken är större rörelser som omfattar armar, ben, fötter eller hela kroppen såsom att krypa, hoppa och springa. Finmotoriken är mindre rörelser, till exempel att plocka upp saker mellan tumme och pekfinger, knäppa knappar och skriva.

Vad behöver du som tränare tänka på för att skapa bästa förutsättningarna för att alla dina utövare ska må bra ha roligt och utvecklas?

För att du som tränare ska skapa bra förutsättningar för att alla ska må bra, ha roligt och utvecklas på träningen bör du tänka på att skapa rutiner och struktur samt få en förståelse för värdet av feedback och hantering av känsloärlighet.

Vad är Grovkoordination?

Motoriken delas upp i grovkoordination och finkoordination där grovkoordinationen behandlar stora rörelser med stora muskelgrupper så som att gå, springa, och hoppa, medan finkoordinationen sker med mindre muskelgrupper och muskler och kan vara rörelser som görs med exempelvis fingrar, handled och fotled.

Vilken typ av träning är bäst?

Vill man bygga bättre kondition så var ju löpning eller kampsport, som var de aktiviteter som höjer pulsen mest det som gav bäst effekt. Ser man på bålstyrka och balans så gav kampsporten, med kickboxning, bra resultat. Är det rörlighet och flexibilitet så ger yogan bäst resultat.

Vilka 4 sorters styrka finns det?

Olika typer av styrketräning

  • Uthållighetsstyrka. Att träna på uthållighetsstyrkan innebär att muskeln blir bättre på att orka en viss övning många gånger.
  • Hypertrofi. Detta är det bästa sättet om du vill öka i såväl styrka som muskelvolym.
  • Maxstyrka. Vid maxstyrka tränar du så tungt att du kopplar på de snabba fibrerna.

Vad är fin och grovmotorik?

Share this post