Allmänning

Vad betyder hanvisningar?

Vad betyder hänvisningar?

Ordet hänvisning är en synonym till referens och remittering och kan bland annat beskrivas som ”anmärkning om var (mer) relevant information kan hittas”.

Vad betyder anständigt klädd?

Betydelse: Sedlig, som i sin vandel, i ord och gerningar, iakttager sedlighetens bud.

Vad är oanständigt?

Ordet oanständig är en synonym till obscen och snuskig och kan bland annat beskrivas som ”inte anständig, fräck, obscen”. Ordet är motsatsen till anständig.

Vad betyder hänvisa till källor?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt.

Vad betyder gamla anor?

Betydelse: Rätt uppstigande slägtleder på fäderne och möderne, i adliga ätter.

Är kopior korsord?

Synonymer till kopia

  • avskrift, avtryck, genomslag, dubbelexemplar, duplikat, dubblett, fotostat, reproduktion, replik; imitation, plagiat, efterapning, efterhärmning; positiv bild, foto, bild; avbildning, avbild, efterbildning; dubbelgångare. motsatsord. original.
  • Användarnas bidrag. klon, ex, faksimil, stencil, avgjutning,

Vad är en hyllningsdikt?

Skriv en hyllningsdikt, övning: Hylla någon du älskar, födelsedagsbarnet, konfirmander, bröllopsparet eller någon annan som förtjänar det. Tänk på att dikten ska vara underhållande och positiv för den det gäller. Dessutom bör den vara rytmisk och kort. Högst två verser med sex rader i varje.

Vad är syftet?

Ett syfte beskriver varför man utför en viss handling. Vad som är motivet, varför man behöver ha ett visst möte, vad som är nyttan med en utbildning, varför konferensen ska genomföras. Ett syfte beskrivs ofta som något övergripande, en inriktning och är inte alltid mätbart. Ett mål ska alltid vara konkret.

Share this post