Allmänning

Vad betyder uttrycken med fet stil?

Vad betyder uttrycken med fet stil?

Fetstil används framför allt till rubriker och ingresser, men även för att markera nyckelord i texten. Feta med måtta eftersom du annars riskerar att förvirra läsaren. Typsnitt kommer i tre varianter: rak stil, kursiv stil och fetstil.

När ska man använda fetstil?

Fetstil betyder oftast att något är viktigt och används ofta för så kallade ledord som ska underlätta läsningen på skärm. Kursivering är svårläst både på papper och skärm och passar därför bäst för att markera enstaka ord eller fraser i texten, till exempel boktitlar.

Hur gör man fetstil?

I Word kan du göra texten fet på tre sätt: använd knappen Fet i formateringsverktygsfältet, använd knappen Fet på fliken Start eller använd kortkommandot….Göra texten fet

  1. Flytta pekaren till formateringsverktygsfältet ovanför markeringen och klicka på Fetstil. .
  2. Klicka på
  3. Skriv kortkommandot CTRL+B.

Hur ska man skriva en ingress?

Skriv en ingress – några tips

  1. Håll ingressen kort. Mellan två och fem meningar kan vara lagom, beroende på hur lång texten är.
  2. Skapa intresse. Få läsarna att vilja läsa vidare.
  3. Vässa språket.
  4. Välj infallsvinkel.
  5. Använd aktiva verb.
  6. Blanda gärna korta och långa meningar i ingressen, för att få en bra rytm.

Är av vikt för texten?

Vikt betecknar i typografiska sammanhang bokstävernas tjocklek. Om en typsnittsvariant har tjocka linjer kallas den fet, är linjerna tunna kallas den mager. Fet stil används ofta för att markera ett visst ord i en text, i typografiska sammanhang brukar detta kallas halvfet stil.

Är tjock text?

Kursiv text används för att markera bland annat betoningar, termer, utländska ord, exempel och titlar på verk. Kursivera inte mer än nödvändigt, eftersom mycket kursiveringar gör texten mer svårläst. Typsnitt kommer i tre varianter: rak stil, kursiv stil och fetstil.

Share this post