Allmänning

Maste klubbar servera mat?

Måste klubbar servera mat?

När det gäller stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten ska köket finnas i anslutning till serveringslokalen och möjliggöra att lagad eller på annat sätt tillredd mat kan tillhandahållas. Kravet på eget kök gäller även för stadigvarande serveringstillstånd för cateringverksamhet.

Vilka kunskaper om alkohollagen är det rimligt att kräva av serveringspersonalen?

Alkohollagen bör ändras så att personalutbildning och varuprovning kan ske även under andra tider, utan att särskild ansökan till kommunen måste göras. Servering av spritdrycker, vin och starköl skall normalt få fortgå mellan klockan 11.00 och 01.00 enligt 6 kap.

När måste restauranger sluta servera alkohol?

Märkbart påverkade gäster får inte serveras mer alkohol och ska dessutom avvisas från restaurangen. Det ska alltid finnas tillgång till ett varierat utbud av lagad eller på annat sätt tillredd mat. Servering av alkoholdrycker får påbörjas tidigast klockan 11.00 och avslutas senast klockan 01.00 i normalfallet.

Vad gäller vid servering av alkohol?

Du måste ha tillstånd för att få sälja och servera alkohol (spritdrycker, vin, starköl, andra jästa alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat, exempelvis alkoholhaltig glass) till allmänheten och till slutna sällskap.

När måste krogarna stänga?

Försäljning av alkohol förbjuds efter klockan 22. Det föreslog regeringen i dag. Barer, restauranger och pubar ses som riskmiljöer när smittan av covid-19 ökar. Alla ställen med serveringstillstånd måste stänga senast klockan 22.30, föreslår regeringen.

Får man servera alkohol om man är 16 år?

Får 16-åringen servera alkohol? Svar:Det finns ingen lagreglerad ålder för när man får servera alkohol. I alkohollagen 3 kap 6 § står att den som inte har fyllt 20 år inte får bedriva näringsverksamhet som innefattar försäljning av alkohol.

Får man bjuda en 16 åring på alkohol hemma?

Enligt lag är det inte förbjudet att bjuda sina egna barn på en mindre mängd alkohol om det sker under ordnade förhållanden. Men det ger fel signaler. Om man säger att unga inte ska dricka och att alkohol kan vara skadligt blir det förvirrande för tonåringen om man ändå bjuder på ett glas då och då.

Får man servera Helrör?

Servering av helrör och shotsbrickor tillåts på krogar – brasklappen: ”absolut kontroll” krävs. Hela spritflaskor, shotsbrickor eller ölkannor får enbart serveras om krogen eller festvåningen har ”absolut kontroll över serveringen”.

Share this post