Blogga

Var tar mina pengar vagen?

Var tar mina pengar vägen?

Tink är en av de mest populära budgetapparna. Tink är både lätt och rolig att använda. För att komma igång kopplar du ihop dina kredit- och kontokort med Tink. Sedan kommer alla dina uttag och insättningar att registreras, kategoriseras och visas upp i föredömligt överskådliga diagram som visar var pengarna tar vägen.

Vart försvinner pengarna?

Pengar försvinner ju inte – det är ett värde som minskar på fastigheter och aktier. – Det är precis som med värdet på ditt hus. Det händer att det går upp och att det går ner. Det gäller också andra tillgångar som aktier.

Har koll på dina pengar?

Koll på pengarna kan användas som ett läromedel om privatekonomi, bland annat för att stötta eleverna att planera sin ekonomi och göra en budget. Magasinet innehåller tips på hur eleverna kan få bättre koll på sina pengar, få pengarna att räcka längre samt råd och information för den som ska flytta hemifrån.

Hur kan man se till att ha koll på sin ekonomi?

8 steg för att få koll på din ekonomi

  1. Gör en budget över dina inkomster och utgifter och se om det finns utgifter du kan dra ner på.
  2. Spara kvitton eller använd din banks digitala verktyg för att få koll på dina småutgifter.
  3. Jämför avtal och priser för att se om du kan spara in på onödiga utgifter.

Är det säkert att använda TINK?

Det har stormat en del kring Tink genom åren. Kritiken har framförallt handlat om bristande säkerhet och oklar ansvarsfördelning om information skulle hamna i orätta händer. I september rapporterade Svenska Dagbladet att ett tekniskt missöde hos en storbank lett till att felaktig data visats för Tinks användare.

När kommer pengar att försvinna?

Kan försvinna 2030 Av trenden att döma är kontanter på väg ut ur handeln – och det kan gå undan. – En forskare, Niklas Arvidsson, förutspådde att handeln skulle sluta ta emot kontanter 2023. Det innebär inte att kontanter helt försvinner. Men internt jobbar vi åtminstone mot år 2030, säger Johan Nilsson.

Hur vet man om man har bra ekonomi?

Då ser du tydligt vilka utgifter och inkomster du har varje månad. Glöm inte att ta med utgifter som är kvartals- eller årsbaserade, det kan vara försäkringar, skatt på bilen eller virusskydd för datorn. Sätt upp klara mål på hur du vill att din ekonomi ska se ut om ett par veckor/månader/år.

Finns inte TINK längre?

Tink är uppköpt av Visa och appen är nedlagd. Därmed blev nästan en halv miljon svenskar av med ett populärt ekonomistöd. Men det finns andra appar som du kan använda för att få koll på din privatekonomi. Tink blev under sina åtta år ett populärt verktyg för människor som ville hålla koll på sin privatekonomi.

Share this post