Trendig

Vilken niva ar jag i engelska?

Vilken nivå är jag i engelska?

Tänk på att dina språkliga färdigheter, dvs muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse ofta inte ligger på samma nivå. Du kan t ex i engelska befinna dig på nivå B2 när det gäller muntlig förmåga och hörförståelse men på nivå B1 när det gäller läsförståelse och på nivå A2 när det gäller skriftlig förmåga.

Vad för engelska lär man sig i skolan?

Många tycker att undervisningen av engelska i skolan ska fokusera mer på amerikanska. I Sverige är engelska ett av kärnämnena i skolan. Men det är inte alla som tycker att det ska vara det brittiska uttalet ska läras ut på lektionerna. I nästan sjuttio år har engelska språket varit obligatoriskt i skolan.

Vilken språknivå är jag på?

Testen bedöms ofta enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) där språkkunskaperna är indelade i sex nivåer: A1, A2, B1, B2, C1 och C2. Nivå A1 och A2 motsvarar språkförmåga på grundläggande nivå, B1 och B2 förmåga att använda språket mer självständigt och C1 och C2 en avancerade språkanvändning.

Vad är C1 nivå språk?

Ta ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Språkprovet godtas bland annat av Socialstyrelsen. Testet lämpar sig bra för dig som behöver ett intyg som visar till exempel en arbetsgivare att du har mycket goda kunskaper i svenska.

Hur mycket engelska kan du?

Vill du veta nivån på dina engelskkunskaper innan du anmäler dig till en engelsk språkkurs utomlands? Gör vårt gratistest i engelska online idag. Med detta korta prov kan vi hjälpa dig att utvärdera dina språkkunskaper ur flera perspektiv, allt från grammatik till hörförståelse.

Hur blir man bättre på engelska läsförståelse?

Spana in mina 10 tips för att förbättra din engelska, så kommer du förhoppningsvis bli en fena på engelska på nolltid!

  1. Läs allt du kan få tag på
  2. Skriv ner nya ord.
  3. Prata med andra personer.
  4. Lyssna på podcasts eller titta på Youtube – på engelska.
  5. Åk utomlands och förbättra din engelska.
  6. Använd dina vänner.
  7. Fråga MÅNGA frågor.

Hur bra är jag på engelska?

EF SET (EF Standard English Test) är världens första standardiserade engelsktest som finns gratis online. Kan vem som helst få en detaljerad analys av sin kunskapsnivå i engelska.

Share this post