Frågor

Ar Tohatsu en bra motor?

Är Tohatsu en bra motor?

Som sportfiskare vill du antagligen ha en driftsäker, lättstartad, bensinsnål och hållbar motor. Då bör du nog titta närmare på Tohatsu – en av världens största tillverkare av kvalitetsmotorer för vattenupplevelser i både insjö och hav.

Hur bra är Tohatsu?

Tohatsus motorer är byggda på Simpliq™-teknologi – en innovativ teknik som gör motorerna extremt kraftfulla, pålitliga, bränsleeffektiva och tystgående. Tohatsu strävar efter att alltid leverera utombordsmotorer som är intuitiva, enkla att använda och hållbara.

Är Tohatsu och Mercury samma motor?

Tohatsu tillverkar också motorer som förses med andra märkesnamn; till exempel Mercury (upp till 30 hästkrafter) och Nissan (på USA-marknaden).

Vilken är den bästa utombordaren?

Den bästa utombordaren 2020 är MotorGuide R3 30lbs elektrisk utombordsmotor. Detta eftersom den är en av marknadens kraftigaste alternativ bland elmotorer. Att sätta en motor på båten kan vara bra för att få en komplett drivenhet.

Vem äger Tohatsu?

Tohatsu är väldens största tillverkare av utombordare. Tohatsufabriken ägs av Nissan Corp.

Var tillverkas tohatsu?

Tohatsu tillverkar alla sina utombordsmotorer i Japan. Idag är Tohatsu en av världens största tillverkare av utombordsmoterer och har fyrtaktsmotorer mellan 2,5 – 250hk och TLDI tvåtakt 30 – 115hk.

Hur bra är Selva?

Tohatsu 9,8 8,0 knop Parsun 9,9 7,8 knop Mercury 9,9 7,5 knop Selva BF10 7,1 knop Honda 9,9 7,0 knop Suzuki 9,9 6,8 knop Yamaha 9,9 6,6 knop I snitt skiljer det inte mer än 1,4 knop mellan motorerna.

Var tillverkas tohatsu utombordare?

Vilket märke på utombordare?

Det finns en mängd olika märken som Volvo Penta, Yamaha, Brunswick (dvs Mercury, Mercruiser och CMD) och KGK (Suzuki). Dessa står tillsammans för mer än 90 procent av marknaden för inombordare och ungefär 70 procent av den svenska marknaden för utombordare.

Är Honda utombordare bra?

Hondas 100 hk var snabbast med en toppfart på 36,8 knop. Toppfart är alltid intressant, men för de flesta båtägare är bränsleekonomi och motorbuller minst lika viktigt. För att få en så exakt jämförelse som möjligt, gjorde vi alla mätningar vid exakt samma fart med samtliga motorer.

Vem tillverkar Mercury?

Mercury Marine är en amerikansk tillverkare av inombordsmotorer och utombordsmotorer för båtar. Kända varumärken är förutom utombordsmotorn Mercury även Mariner, Mercruiser och Quicksilver.

Vad är Parsun?

Parsun är kinas absolut största utombordsmärke Om man räknar bort Evinrude, Mercury och andra ”utländska” märken som har produktion av utombordare i Kina så står Parsun för ca 70% av all utombordarproduktion i Kina. Parsun producerar årligen ca 80 000 utombordare.

Share this post