Populära

Vilket land ar bast pa miljo?

Vilket land är bäst på miljö?

Sverige tar hem förstaplatsen som ”världens grönaste land” – men fler tror att Tyskland är det mest miljövänliga landet. Konsultbolaget Dual Citizen rankar i sin rapport ”the Global Green Economy Index” 60 olika länder.

Vilka länder är miljövänligast?

Sverige topprankas för god personliga hälsa och för skydd av ekosystemen. I topp på miljörankingen hamnar Finland och Island. Danmark hamnar på en fjärde plats. Först på sjuttonde plats hamnar det femte nordiska landet Norge.

Vilket land har mest semester?

Genom kollektivavtal har många ytterligare någon eller några semesterveckor. Men jämfört med landet med längst lagstadgad semester i världen – oljestaten Kuwait – ligger vi i lä. Där har anställda i den privata sektorn hela 35 dagars betald semester.

Vilket land är sämst för miljön?

I årets upplaga av CCPI jämförde man miljö- och klimatarbete bland 56 av världens länder och Sverige var det land som ansågs vara bäst på miljöarbete enligt den senaste CCPI-rapporten. Efter Sverige hittas Litauen och Marocko medan Saudiarabien, Iran och Nordkorea placerar sig i botten av listan.

Vilka länder förstör miljön mest?

Den rika delen av världen ligger bakom de mesta av utsläppen som påverkar vårt klimat. G8-länderna (USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Ryssland) orsakade tidigare nästan hälften av de globala koldioxidutsläppen och står fortfarande för mycket stora utsläpp per person.

Vilka länder släpper ut mest koldioxid i världen?

CO2-utsläpp2018

Land Tusen ton (2018)
Kina 10313460
USA 4981300
Indien 2434520
Ryssland 1607550

Vilket land gör mest för klimatet?

Även om Kina släpper ut mest koldioxid just nu, är USA den största källan till utsläpp genom tiderna. De amerikanska utsläppen är dubbelt så stora som de kinesiska. På topp i grafen ser vi för övrigt Kina, Ryssland, Storbritannien och Japan.

Hur lång semester har man i England?

Vi européer är bra på semester, bäst i världen till och med. Om vi räknar antal betalda dagar toppar Tyskland, Frankrike och Spanien listan med 30 och lika många har Brasilien som enda icke-europeiska land. Sedan kommer de nordiska länderna plus Storbritannien med 25 dagar.

Vilka har längst semester?

Finland toppar listan över flest semesterdagar i världen med 30 dagar, enligt en sammanställning som konsultföretaget Mercer har gjort. Men det finns ingen anöledning för svenskar att vara avundsjuka på de fem extra dagarna. Antalet semesterveckor blir nämligen desamma som i Sverige.

Vilket land har högst utsläpp?

Kina är det land som släpper ut mest koldioxid. Detta beror dels på att produktionen är utsläppsintensiv jämfört med andra länder men också på en stor befolkning. Om Sverige hade haft en lika stor befolkning som Kina hade våra utsläpp motsvarat 17 procent av världens totala utsläpp.

Vilket land är den största miljöboven?

Kina är världens största miljöbov – och ökar sina utsläpp.

Share this post