Ny

Hur lang tid ar varnplikt?

Hur lång tid är värnplikt?

Värnplikten efter 2017 består av grundutbildningen som är mellan 6 och 15 månader beroende på vilken inriktning man blir antagen till. Den består av GMU (grundläggande militärutbildning) som är tre månader samt befattningsutbildningen (BU) som kan vara mellan 1 och 8 månader beroende på vilken befattning man får.

Utbildningens längd är mellan 6 och 15 månader. Den första delen utgörs av så kallad grundläggande militär utbildning (GMU) och pågår i tre månader. Den följs av en befattningsutbildning på upp till 12 månader.

Har anställda soldater?

Enligt årsredovisningen för 2018 fanns det då 5 350 kontinuerligt anställda gruppbefäl, soldater och sjömän. För 2019 finns det ännu ingen tillgänglig statistik, enligt Försvarets kommunikationsavdelning. Målet för 2020 är satt till 6 750 anställda, en siffra som är högre än i försvarsberedningens kalkyler.

Vad gör en anställd soldat?

Arbetsuppgifterna för soldater kan se väldigt olika ut, vissa arbeten kan vara fysiskt påfrestande som förflyttning eller stridsövningar medan andra uppgifter främst består av bevakning, spaning, tekniskt underhåll eller kommunikation via datorer.

Hur länge är lumpen 2021?

Grundutbildningen är mellan 6-15 månader beroende på vilken inriktning du blir antagen till.

Vad tjänar en anställd soldat?

25 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Från 2018 utökades värnplikten och nu mönstras årligen ett stort antal 18-åriga män och kvinnor för grundutbildning. Utbildningens längd är mellan 6 och 15 månader. Den första delen utgörs av så kallad grundläggande militär utbildning (GMU) och pågår i tre månader.

Share this post