Rekommendationer

Vad ar ratt lopteknik?

Vad är rätt löpteknik?

Löpteknik – att tänka på vid löpträning

  • Fotisättningen är viktig.
  • Knäna är oftast den del av kroppen som du kan få ont i när du löptränar.
  • Höften ska hela tiden peka rakt fram när du springer.
  • Att du har en stark bål påverkar din löpteknik.
  • Hur du rör dina armar påverkar också ditt löpsteg.

Vad är bra med långdistanslöpning?

Löpning är bra för dig. Regelbunden fysisk aktivitet hjälper till att upprätthålla det muskuloskeletala systemet (muskler och ben) och minskar risken för diabetes, högt kolesterol, högt blodtryck och till och med hjärt-kärlsjukdomar. Det är ingen tvekan om att idrott är ett bra sätt att hålla sig frisk.

Vad är syftet med att springa?

1. Löpning stärker muskler och skelett – denna kombination ger en stark, hållbar kropp och är dessutom den bästa medicinen för att förebygga celluliter. 2. En måttlig mängd träning stärker immunförsvaret genom att öka effektiviteten i vårt skyddande enzymsystem.

Hur mycket Tröskelträning?

För nybörjare och relativt oerfarna motionärer kan det vara lagom med 15-20 minuters tröskelpass. Du kan successivt öka tiden när du vant dig vid den här typen av träningspass. För vana löpare är 30-40 minuter en bra längd för ett tröskelpass.

Hur långa Tröskelpass?

Du börjar med omkring 20 minuter runt din mjölksyratröskel i intervallform under ett tröskelpass och kan så småningom öka till längre än en halvtimme helt utan vila. Det är inga snabbintervaller vi snackar om, utan du ska klara av att hålla igång under intervaller som är 3–5 minuter långa redan vid första passet.

Hur ska jag springa?

Någonstans runt 180 steg i minuten är ett bra tempo för att få bra flyt och spänst i stegen. Du kan testa hur snabbt du springer genom att räkna antalet gånger du sätter ned höger fot i marken under 30 sekunder. Då ska du ligga runt 45 steg för att ha en stegfrekvens på 180 steg i minuten.

Hur ska du springa?

För de allra flesta gäller det att flytta upp tyngdpunkten lite, så att du inte blir sittande i din löpning. Detta gör du genom att flytta tyngdpunkten till främre delen av foten, trycka fram höften lite och sträcka på dig. Tänk dig att du har ett snöre uppe på hjässan där någon drar dig uppåt, framåt.

Hur tränar man långdistans?

Normalt säger man att passen bör vara mellan 60-240 minuter. Om du ska tävla på träningstider längre än 6 timmar bör du även köra sådana pass (6-8 timmar) minst en gång per månad. Om du kommer att täv- la dygnet runt bör du definitivt träna på det också och lägga de överlånga passen på olika tider.

Vad tränar du när du springer?

Vad tränas vid löpning?

  • Bålmuskulaturen. Att bibehålla en rak och något framåtlutad hållning under löpning är viktigt för att kunna andas så enkelt som möjligt och ta dig framåt på ett smidigt sätt.
  • Ben och fötter. Naturligtvis spelar benen en stor roll i löpandet.
  • Rumpa och höft.
  • Hjärtat.

Share this post