Allmänning

Vad ar skillnad pa kandidatexamen och filosofie kandidatexamen?

Vad är skillnad på kandidatexamen och filosofie kandidatexamen?

Det är ingen skillnad på själva examen utan det är bara ämnesområdet som beskrivs. Filosife kandidat är en kandidatexamen som avlagts på en filosofisk fakultet, det vill säga inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap eller matematik. Här kan du läsa mer om högskola och universitet. Lycka till!

Vad är en filosofie kandidatexamen?

Filosofie kandidatexamen omfattar 180 högskolepoäng (hp). Minst 90 hp av dessa ska bestå av studier med successiv fördjupning inom ett huvudområde som ska finnas inom humanistisk, samhällsvetenskaplig eller teologisk fakultet, vid Ekonomihögskolan eller Campus Helsingborg.

Vad betyder kandidatutbildning?

Kandidatexamen enligt 2007 års examensordning För att uppfylla kraven för en kandidatexamen ska du ha slutförda kurser om 180 högskolepoäng, varav minst 90 högskolepoäng med successiv fördjupning inom huvudområdet inklusive ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 högskolepoäng.

Vad kan man göra med en filosofie examen?

Arbetsmarknad och karriär. Studier i filosofi tränar upp din analytiska förmåga, vilket du har nytta av i många yrken. Många kombinerar sina studier i filosofi med andra ämnen och arbetar sedan inom tekniska och naturvetenskapliga områden eller inom humanistisk och samhällsvetenskaplig sektor.

Vilken examen är bäst?

89 procent av de som tog examen på en yrkesutbilding var etablerade på arbetsmarknaden år 2019. En civilingenjörsexamen är den yrkesexamen som var näst vanligast läsåret 2017/18 och visade sig ha högst etableringsgrad där hela 93 procent var etablerade 1-1,5 år efter avslutat utbildning.

Vad är Biområde?

Ett område utöver huvudområdet i kandidatexamen som krävs enligt universitetetets lokala examensbestämmelser. Alla huvudområden kan utgöra biområden. Därutöver finns särskilt inrättade biområden.

Vad innebär en kandidat?

Kandidatexamen. En kandidatexamen motsvarar exakt 180 hp på grundnivå, det vill säga tre års heltidsstudier. Eftersom den svenska kandidatexamen harmoniserats med den europeiska Bolognamodellen motsvarar en kandidatexamen oftast en så kallad Bachelor’s Degree.

Vad gör man som filosof?

filosofi är den vetenskap som studerar de grundläggande villkoren för tillvaron, vetandet och moralen. Ordet filosofi kommer från grekiskan och betyder ’kärlek till vishet’. Att filosofera handlar om att kritiskt granska och tänka över frågor som inte har några självklara svar.

Share this post