Rekommendationer

Nar levererar postnord till dorren?

När levererar postnord till dörren?

Vi levererar vid dörr varje dag, till alla hushåll i Sverige och hjälper dig hålla dina kunder nöjda.

Vad kan du som inköpare göra vid försening av leverans av dina beställda varor?

Om förseningen är av väsentlig betydelse för dig kan du ha rätt att häva köpet även om du inte har gett företaget en tilläggstid. Det kan exempelvis handla om att du innan köpet har informerat företaget om att leveransdatumet är avgörande för ditt köp.

Vilken tid på dagen kommer posten?

Det varierar också mellan olika postdistributörer när de levererar post eller paket till din låda. För PostNord så kan leveranstiderna variera mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Senare än klockan 16.00 är dock ovanligt. Vanligtvis levereras brev dock innan lunch.

Varför tar PostNord så lång tid?

Tänk också på att mottagande länder kan ha varierande kapacitet för att hantera inrikes omständigheter. Därför kan brev och paket ta längre tid än vanligt för att komma fram inom landet, även om de levereras i tid från Sverige.

Vad gäller vid försenad leverans?

I 10 – 14 §§ konsumentköplagen framgår att vid försenad leverans kan konsumenten antingen få rätt att hålla inne betalning, kräva att säljaren fullgör köpet eller ha rätt att häva köpet.

Vad betyder leverans till dörren?

Om PostNords tjänst Varubrev Den 2 maj utvecklas tjänsten med följande: Tilläggstjänst ”Leverans vid dörr” som erbjuder just leverans vid dörr när försändelsen är för stor för postlådan. Mottagaren får avisering via sms och mail när varan levererats. Tilläggstjänsten och den utökade servicen är kostnadsfri.

Vad har köparen rätt att få ersättning för om säljaren är försenad med varan?

Vid dröjsmål har köparen i enlighet med 10 § KKöpL rätt att hålla inne betalningen, kräva att företaget fullgör köpet, häva köpet eller i vissa fall kräva skadestånd för kostnader som har drabbat köparen på grund av förseningen.

När kommer posten till mitt postnummer?

Sök utdelningsdag Från och med 31 januari får mottagare i södra och mellersta Sverige få postutdelning varannan dag. Det omfattar mottagare med postnummer som börjar på 30–39, 52–61 och 63–73. Sedan tidigare delas brev, tidningar och reklam ut varannan vardag i storstäderna med omgivande områden.

Share this post