Allmänning

Vem spelar trummor i da som nu for alltid?

Vem spelar trummor i då som nu för alltid?

Lina Anderberg heter tjejen, som då som nu – och förmodligen för alltid – kommer att förknippas med Kents avsked. – Det var en av dem som producerade videon som skrev till mig på facebook. Jag vet inte hur han hittade mig, men jag gillar att synas så jag tackade ja, säger hon.

Vad gör Kent medlemmarna idag?

Men så vad gör bandmedlemmarna idag? Flera av medlemmarna har visat sig hållas kvar i musikbranschen på ett eller annat sätt. Bland annat i radiosammanhang, musikproduktion och drivande av bandets gamla studio i Stockholm. Inte minst frontfiguren Jocke Berg som idag fortfarande är låtskrivare och producent.

Hur många låtar har Kent gjort?

Kents första listframgångar kom 1996 i samband med singeln ”Kräm (så nära får ingen gå)”. Samma år rekryterades gitarristen Harri Mänty som var medlem i bandet fram till 2006….Kent (musikgrupp)[redigera | redigera wikitext]

Kent i Stockholm, 2010
Bakgrund Eskilstuna, Sverige
Tidigare medlemmar

När la Kent ner?

Välkommen till kent.nu! Den 17 december 2016 gjorde Kent sin sista spelning någonsin och bandet upphörde att existera och i samma stund blev detta den tidigare officiella hemsidan för Kent.

När la Kent av?

Släppte första skivan 1995 De släppte sin första skiva, självbetitlade ”Kent” 1995 och har sedan dess släppt skivor i strid ström. Största framgången fick de med albumet ”Vapen & ammunition” 2002 som bland annat prisades med sju Grammisar. Den senaste skivan ”Tigerdrottningen” släpptes 30 april 2014.

Varför splittrades Kent?

I dokumentären avslöjas även vad som låg bakom den tidigare gitarristen Harri Mäntys avhopp. – Jag halkade till i livet och sedan klara jag inte av att ta mig upp, säger han. Mänty syftar på ett allt för hårt festande och det var till slut på inrådan av de andra bandmedlemmarna som han lämnade bandet 2006.

Vilket är världens bästa hårdrocksband?

1. Iron Maiden. När man frågar hårdrockare om vilket det största hårdrocksbandet är, är det många som säger Iron Maiden. De har under sin karriär sålt över 100 miljoner album runt världen och har varit aktiva sedan mitten på 1970-talet.

Vilken genre är Kent?

Indie/Alternativ
Pop
Kent/Genrer

Var kommer namnet Kent ifrån?

Kent är ett mansnamn, en kortform av Kennet som har använts i Sverige sedan 1920-talet. Kent eller Kenth kommer från kungariket Kent, och troligen från Cantiacistammen. Namnet var mycket populärt på 1950-talet och 1960-talet.

Var bor Jocke Berg?

Berg är uppvuxen i Eskilstuna, tog studenten vid S:t Eskils gymnasium och numera bosatt i Stockholm.

Vilket är världens största hårdrocksband?

Vilket år kom hårdrocken?

Metal (Hårdrock) är en löst definierad subgenre inom rockmusik som uppstod under mitten av 1960-talet i samband med garagerock, psykedelisk rock och bluesrock. Genren kännetecknas av aggressiv sång, distade elgitarrer, elbas och trummor, ofta ackompanjerad av piano och keyboard.

Share this post