Blogga

Hur anvands Vagitorier och vad ska man tanka pa nar man ger dem?

Hur används Vagitorier och vad ska man tänka på när man ger dem?

Vagitorier ska föras in i slidan. De används vid svamp- och bakterieinfektioner samt vid östrogenbehandling mot torra och sköra slemhinnor. Det går lättare att föra in vaginaltabletten om patienten ligger ner med särade ben eller ligger på sidan.

Hur för man in ett stolpiller?

Det faktum att stolpiller är förpackade så att den spetsiga änden blottas först när man tar av omslagspappret så att man kan hålla i detta när man för in stolpillret talar för att stolpillret är avsett att föras in med den spetsiga änden först.

Hur sätter man in en vagitorium?

Vagitorier och slidtabletter smälter eller löses upp inne i slidan. Vagitorier är ganska stora och fasta i konsistensen och är lätta att hantera som de är. Du för in vagitoriet med hjälp av ett finger, ungefär som när du sätter in en tampong. Till vissa vagitorier finns det en införare i förpackningen.

Hur lång tid tar det för en vagitorier att smälta?

Rekommenderad dos av detta läkemedel är ett vagitorium som placeras långt in i slidan tre kvällar efter varandra vid sänggåendet. När vagitoriet har satts in, smälter det och försvinner.

Vart ska man sätta Läkemedelsplåster?

Hur används läkemedelsplåster Hitta en slät yta på överkroppen (bålen) eller överarmen, där huden är fri från hår och där det inte finns några sår, fläckar eller andra hudproblem. Sätter man plåster på ett sådant område fäster det inte och ger därmed ingen verkan.

Vart placeras nitroglycerin?

Nitroglycerin Meda innehåller den aktiva substansen glyceryltrinitrat och är ett snabbverkande kärlvidgande läkemedel. Beredningsformen är resoribletter vilket är tabletter som läggs under tungan där de smälter. Det verksamma ämnet tas upp i blodet via slemhinnan i munnen.

Är stolpiller och suppositorier samma sak?

Ett stolpiller, eller suppositorium är en farmakologisk beredningsform, avsedd att föras in i ändtarmen, där det avger sin aktiva substans. Förutom den aktiva substansen består suppositoriet av ett material som smälter vid kroppstemperatur.

Varför är det lämpligt att dricka lite vatten efter att man har svalt en mixtur?

Du bör alltid svälja tabletter tillsammans med minst ett halvt glas vatten eller någon annan dryck så att de glider ner lättare. Det är bra att dricka en klunk innan du tar tabletten för att fukta munnen och strupen.

Vilka organ hjälper till att bryta ner och utsöndras läkemedel i kroppen?

Läkemedlen bryts ofta ner i kroppen, till exempel i levern eller njurarna, och lämnar så småningom kroppen med urinen, avföringen, när du svettas eller andas ut.

Hur ges mixturer?

Mixturer och droppar är flytande läkemedel som ska tas genom munnen. Dropparna ska oftast blandas i annan vätska, exempelvis juice, medan mixturer ska tas som de är. Den största användningen av läkemedel som man kan andas in är för behandling mot astma. Den astmasjuke får läkemedlet i sig genom att andas in det.

Vad använder man för att dosera mixturer rätt?

Med en tablettdelare kan piller eller tabletter delas till rätt dos eller för att göra dem lättare att svälja. En tablettkrossare krossar lätt piller eller tabletter till pulver och gör det enklare att blanda ner dem i dricka eller liknande.

Share this post