Blogga

Vad hander om man bryter mot marknadsforingslagen?

Vad händer om man bryter mot marknadsföringslagen?

Om du bryter mot marknadsföringslagen tar vi kontakt med dig. Om du inte frivilligt ändrar din marknadsföring kan vi skicka ett föreläggande eller så kan vi ta ärendet direkt till domstol. Det finns två typer av förelägganden: Förbudsföreläggande – du förbjuds att fortsätta med din marknadsföring.

Får en annons skrivas som en artikel?

En grundläggande regel är att du alltid ska veta om att det handlar om marknadsföring. Ett företag får till exempel inte får utforma sitt erbjudande så att det ser ut som en faktura och det ska tydligt ska framgå om ett inlägg i en blogg är sponsrad reklam. Det ska också framgå vem som står bakom marknadsföringen.

Vad är vilseledande?

Marknadsföringen är vilseledande om den innehåller felaktiga påståenden eller framställer produkten på ett missvisande sätt. Det kan till exempel handla om påståenden som rör produktens kvalitet eller pris, eller att väsentlig information utelämnas.

Vad innebär brott mot marknadsföringslagen?

Förbjudna marknadsföringsmetoder. Marknadsföringslagen innehåller ett särskilt förbud mot vilseledande och aggressiv marknadsföring. Marknadsföring är vilseledande om den innehåller felaktiga påståenden eller framställer varan på ett vilseledande sätt.

Vad kan Reklamombudsmannen göra?

RON och RO prövar om anmäld reklam strider mot ICC:s regler. Konsumenter, företag och andra organisationer kan anmäla reklam som man anser strider mot reglerna. RON sätter praxis genom sin prövning av reklam. RO meddelar beslut i ärenden om praxis finns.

Vad är ett riktat inlägg?

Text, bild, film/video som antingen görs separat eller kombineras med en länk till ett inlägg. Tidigare har inläggen gått ut till dina följare utan att du har kunnat styra dessa efter någon specifik målgrupp men nu kan du nå en utvald del av företagets följare.

Är vilseledande korsord?

Synonymer till vilseleda

  • föra på fel spår, lura, vilseföra, förvilla, desinformera, bedra, bluffa, dupera, bortblanda, bortvilla, förföra, lägga ut en rökridå, missleda, slå blå dunster i ögonen på, villa, vilseledd, förvirra.
  • Användarnas bidrag. förleda, finta, missleda, narra.

Share this post