Trendig

Far man ha piercing i forsvarsmakten?

Får man ha piercing i försvarsmakten?

Grundenheterna bör ha enhetliga regler för hur sängöverkastet viks och förvaras, säger Halonen. – Synliga smycken och piercingar får inte bäras till militär uniform. – Kvinnor kan använda neutrala öronhängen till fest- eller representationsdräkter. – Skägg och mustasch är förbjudna.

Hur är det att göra lumpen?

På 1950-talet var det fortfarande hög beredskap i kölvattnet efter andra världskriget. Då gjorde ca 45 000 svenskar lumpen årligen. Jämför det med årets 11 000 ungdomar som kallades till mönstring. Att det var bättre förr funkar inte här.

Hur länge är man i utbildningsreserven?

Du är inskriven i utbildningsreserven i fem år och därefter skrivs du ut. Regeringen kan besluta om att ändra inskrivningen från utbildningsreserven till inskrivning för grundutbildning med värnplikt eller civilplikt om det behövs med hänsyn till Sveriges försvarsberedskap.

Får man ha tatuering inom Försvarsmakten?

Generellt finns inget förbud mot tatueringar i Försvarsmakten, däremot kan det vara olämpligt med vissa ansikts- och handtatueringar. Tatueringar får inte heller vara kränkande, sexistiska eller upplevas stötande. Tatueringarna får inte heller strida mot Försvarsmaktens värderingar.

Hur är det att göra lumpen som tjej?

Tjejer kunde också gå utbildningen, men det var frivilligt. Men sedan 2017 gäller värnplikten för både killar och tjejer. Alla 18-åringar måste svara på frågor på en hemsida. De som är mest intresserade och passar bäst till att vara soldater måste sedan göra ett test hos försvarsmakten.

Hur tuff är lumpen?

Det viktigaste för rekryterna är att träna för att kunna vara uthålliga. Du kommer behöva gå runt med en massa utrustning, som väger en del. Det brukar röra sig om 24-30 kg.

När krisen eller kriget kommer?

Den är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Den handlar om hur vi ska bli bättre förberedda på till exempel allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter.

Hur är det att göra utlandstjänst?

Du tjänstgör utomlands i cirka ett halvår. Innan dess går du utbildning inför insatsen. Du kan söka lediga befattningar i en pågående insats när som helst under året. Om du får tjänsten tillträder du omgående.

Hur svårt är det att bli officer?

När det gäller nyutexaminerade officerare så är det liten konkurrens om jobben. Det har varit svårt att fylla de senaste officersprogrammen med lämpliga sökande. Om nuvarande trender står sig kommer det att vara stor brist på nyutexaminerade officerare de kommande åren.

Får man behålla baskern?

Basker får bäras till stridsuniformer enligt förbandschefs bestämmande men inte när stridsutrustning bärs.

Hur mycket får man för utlandstjänst?

En 40 år gammal norsk överstelöjtnant i stabsställning, med familj hemma, kan tjäna drygt 112 000 kronor i månaden. Både svenskarna och finnarna hamnar på efterkälken med sina drygt 90 000 kronor – även om de fortfarande tjänar det dubbla mot en fotsoldat.

Vad är Militärbetyg?

Som du ser väger gymnasiebetyget högst, därefter lämplighetsbedömningen(du mönstrar i princip igen när du söker OP, fast du pratar också med en officer som bedömer din lämplighet som officer) och därefter ditt GU betyg.

Share this post