Populära

Varfor irriterar jag mig pa min mamma?

Varför irriterar jag mig på min mamma?

Kanske kan det vara så att dessa delar av dig är något som du inte kan stå ut med att ha och därför projicerar ut på andra, till exempel din före detta sambo. Du blir irriterad på din mamma för i henne ser du dig själv och hur undergiven du var gentemot din sambo.

Hur mycket ska man tåla som förälder?

Du undrar hur mycket du måste tåla, bara för att hon är din mor. Det korta svaret är att du inte behöver tåla någonting. Det är du själv som väljer. Du behöver inte träffa henne eller ha någon kontakt med henne om du inte vill.

Har ingen kontakt med min mamma?

Du behöver inte förklara varför du inte vill ses, men det är bra om du gör det. Räkna bara inte med att din mamma kommer att förstå. Det kan vara bra att bara bryta en begränsad tid, åtminstone till en början. Var tydlig med att du inte kommer att kontakta henne under den tiden och att hon inte får kontakta dig.

Vad gör jag för fel som mamma?

Du kan försöka prata med din mamma om att det smärtar dig när hon favoriserar dina syskon, men om ingen förändring sker måste du försöka acceptera din egen smärta. Oavsett hur mycket du anstränger dig kommer hon inte att bli nöjd. Inse att det handlar om din mamma och inte om dig. Det är en del av henne.

När en förälder sviker?

Känslan av att bli besviken och sviken, gång på gång, gör så himla ont. Många av oss har känt den där besvikelsen som tillslut blir till ilska. Att ens förälder inte går att tro på är svårt, att ens förälder sviker är riktigt svårt, orättvist och fruktansvärt pissdåligt. Det är klart att du blir arg.

Hur mycket ska man hjälpa sina gamla föräldrar?

– Gränserna för vad en anhörig kan tänka sig att hjälpa till med varierar också. För en del vuxna barn är det otänkbart att hjälpa sin mamma eller pappa med personlig omvårdnad som dusch och toalettbesök, medan hjälp med tvätt, städning, inköp och ekonomi känns helt okej.

Hur får jag tillbaka min dotter?

Och att må bra och vara känslomässigt stabil utgör en mycket bättre grund för att eventuellt kunna reparera er relation och återuppta kontakten. Det är inte något vidare utgångsläge när den ena parten ”totalt har gått under”. Mitt råd är alltså att du i detta läge satsar på att stärka dig själv.

Share this post