Allmänning

Vad heter volt med ett annat ord?

Vad heter volt med ett annat ord?

Ordet volt är synonymt med saltomortal och kan bland annat beskrivas som ”språng där kroppen snurrar ett varv framåt eller bakåt”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av volt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder att definiera?

Ordet definiera är en synonym till förklara och precisera och kan bland annat beskrivas som ”bestämmer betydelsen hos ett begrepp”.

Vad mäts i enheten volt?

I praktiken mätes antalet volt med en voltmeter eller ett oscilloskop, antingen som en potentialskillnad (spänning) mellan två mätpunkter i en elektrisk krets (som ansluts till instrumentets plus- respektive minusmätstickor), eller som potentialen i en mätpunkt (som ansluts till plusmätstickan) relativt referensjord ( …

Kan volt vara korsord?

Synonymer till volt

  • luftsprång, kullerbytta, saltomortal, överslag; vurpa.
  • cirkelrunt spår på ridbana, ledvolt, manege.

Vad betyder ordet beskriva?

Ordet beskriva är en synonym till definiera och förklara och kan beskrivas som ”berätta detaljerat om någon sak”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskriva samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad taskig du är?

Används i vardagligt tal. Ordet taskig är en synonym till tyken och hård och kan bland annat beskrivas som ”okamratlig, elak”. Ordet är motsatsen till hygglig. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av taskig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder tjänstgör?

Tjänstgör kan beskrivas som ”är anställd, är i tjänst ”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tjänstgör samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en volt?

Volt (V) kallas ofta måttenheten för elektrisk spänning, men volt är faktiskt en måttenhet för potential till elektrisk spänning. När vi säger att de flesta eluttag i Sverige har en spänning på 230V, talar vi om hur mycket elektriskt spänningstryck som kan användas när något är anslutet.

Share this post