Populära

Nar byggdes guldhedsskolan?

När byggdes guldhedsskolan?

Husen omfattade: 6 punkthus med 9-10 våningar; 5 lamellhus med 3 våningar och 4 punkthus med 3 våningar samt ateljévåning. Arkitekt för denna del var Åke Wahlberg. I den norra delen av området där Guldhedsskolan sen byggdes låg 1904-16 en skjutbana som därefter flyttades till Högsbo.

När grundades Nykarleby?

Socknen Nykarleby grundades 1607 av byar i Pedersöre och Vörå. Planen hade väckts redan 1602.

Vilka områden ingår i Järvafältet?

På Järvafältet har det bott människor i flera tusen år – gravfält från järnåldern och runstenar från vikingatiden har en lång historia att berätta. Från början var detta en havsvik, full av kobbar och skär. Idag ligger flera stora bostadsområden runt Järvafältet: Akalla, Husby, Hjulsta, Tensta och Rinkeby.

När byggdes Guldheden?

Södra Guldheden byggdes i huvudsak ut mellan 1949 och 1953 och byggherrar var först och främst allmännyttiga och kooperativa bostadsföretag. Vattentornet uppfördes 1951 och Mossebergsskolan 1954 efter ritningar av N E Eriksson respektive S Frölén.

Hur många stadsdelar finns det i Göteborg?

Alla lägenheter i Göteborg placeras enligt stadens 96 primärområden på boplats.se. Här hittar du alla dessa områden, indelat i 10 stadsdelar. Karta över Göteborgs Stad, med indelning i tio områden.

Hur är det att bo i Guldheden?

Det är de boende på Guldheden som i högst grad håller med om att bostadsområdet/kvarteret är tillräckligt grönt, tryggt och barnvänligt. Gårda/Lorensberg/Heden/Stampen samt Inom Vallgraven/Vasastaden är de områden som i lägst grad lever upp till hur tryggt och grönt man vill ha området.

När brann Nykarleby?

Nykarleby grundades år 1617 i närheten av en gammal handelsplats vid de två nedersta forsarna i Lappo å. Staden förstördes illa i en brand år 1858, med undantag av den södra stadsdelen.

Hur är Guldheden?

Guldheden är en stadsdel och ett primärområde i stadsområde Centrum i Göteborgs kommun. Primärområdet består av Södra och Norra Guldheden samt Landala Egnahem. Här fanns (2013) 6 249 bostäder, varav 107 småhus och 6 142 lägenheter i flerbostadshus.

Vilken stadsdel i Göteborg?

Stadsdelen har en areal på 726 hektar….Delsjön (stadsdel)[redigera | redigera wikitext]

Delsjön, nr 48
Stadsdel
Kommun Göteborg
Stad (tätort) Göteborg
Stadsdelsnämnd Örgryte-Härlanda

Share this post