Blogga

Vad har du for konsumentrattigheter?

Vad har du för konsumenträttigheter?

När du säljer varor och tjänster till konsumenter omfattas du av reglerna i konsumentköplagen och konsumenttjänstlagen. Lagarna är tvingande till konsumentens, privatpersonens, förmån. Det innebär att du inte får ge konsumenten sämre villkor än de som står i lagen.

Har man rätt att neka en kund?

En näringsidkare får i princip fritt bestämma vilka produkter/tjänster de vill sälja, till vilket pris de ska sälja och till vilka de ska sälja. De måste inte erbjuda tjänsten eller varan till alla kunder, utan kan neka kunder att ta del av deras varor eller tjänster om de vill.

Vad är viktigt vid försäljning i butik?

Tillgången till varor, prissättning och visning är hygienfaktorer som varje säljare och butik skall ha kontroll över. Shoppingupplevelsen stärks av tydliga exponeringar. I den mekaniska försäljningen finns ofta en hel del att göra, speciellt i entrén och skyltfönstret mot gatan.

Vad regleras i konsumentköplagen?

Konsumentköplagen gäller Försäljning av lösa saker, till exempel livsmedel, kläder, möbler och bilar. Lagen gäller alla varor, även begagnade varor och varor som säljs till sänkt pris. Byte av lösa saker. Beställning av en vara som ska tillverkas, till exempel en specialbyggd båt.

Hur vill man bli bemött som kund?

Vad är ett bra kundbemötande – 3 tips för en bra kundupplevelse

  1. Lyssna på kunden. Det är viktigt att bry sig om kunden och ta reda på deras behov.
  2. Var engagerad i ditt arbete. Med en bra attityd kommer man långt med kundbemötandet.
  3. Lova inte för mycket utan gör det du kan.

Kan en affär neka kunder?

Ett företag får själva välja vem de vill sälja till. Butiken kan alltså neka dig att köpa varor där. Men de får inte neka någon att handla på på grund av till exempel etnisk tillhörighet, religion eller kön. Då handlar det om diskriminering och det är inte tillåtet.

Hur Merförsäljer man?

Öka försäljningen via merförsäljning!

  1. Att merförsälja är många gånger det snabbaste sättet att öka försäljningen på.
  2. Känns merförsäljning som någonting jobbigt och svårt?
  3. Ett av de vanligaste misstagen man gör när det gäller merförsäljning är att man tror att alla vet vad man kan göra för dem.

Vad betyder konsumenträttigheter?

Konsumenträtt är ett samlingsnamn för olika lagstiftningar som skyddar konsumenter. Reglerna är oftast tvingande och gäller därmed alltid, oavsett vad du och konsumenten har kommit överens om. Konsumenter har till exempel alltid minst tre års reklamationstid och 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans.

Vad är det viktigaste innehållet i konsumentköplagen?

Vid fel ska du reparera eller erbjuda en likvärdig vara I andra hand kan du erbjuda konsumenten prisavdrag eller ersättning för att själv rätta till felet. Om felet är väsentligt kan konsumenten ha rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka. Om felet har orsakat skada har konsumenten rätt till ersättning.

Share this post