Blogga

Kan man ha olika verksamheter i samma bolag?

Kan man ha olika verksamheter i samma bolag?

Kan mitt företag ha flera olika verksamheter? Ja. Du kan ha flera olika verksamheter registrerade hos Bolagsverket. Ja.

Kan två bolag ha samma namn?

Det finns även specifika regler som gäller olika typer av företagsformer. Det får inte finnas två aktiebolag med exakt samma namn registrerade i Sverige. Namnet måste också innehålla ”AB” eller ”aktiebolag”.

Vilka är Bolagsverkets verksamhetsområden?

Beskriv företagets verksamhet

  • handel med bilar.
  • konsultverksamhet inom it.
  • tillverkning och försäljning av hantverk.
  • elektriker.
  • bokhandel.
  • korvkiosk.
  • hunddagis.

Hur likt får ett bolagsnamn vara?

Det får alltså inte bara beskriva verksamheten. Dessutom får företagsnamnet inte vara för likt ett redan registrerat företagsnamn eller varumärke, eller strida mot någon annan bestämmelse i firmalagen eller i annan lag. Skyddet för ett registrerat företagsnamn hänger ihop med vilken företagsform du har.

Kan man ha flera verksamheter i enskild firma?

Du kan ha flera verksamheter Som enskild näringsidkare behöver du i de flesta fall inte ha en revisor men du måste bokföra alla ekonomiska transaktioner i företaget. Du kan ha flera verksamheter i en enskild näringsverksamhet. Du bokför de olika verksamheterna tillsammans och betalar skatt för dem tillsammans.

Kan man ha flera enskilda firmor?

Du kan bara ha en enskild firma. Detta eftersom den enskilda firman är knuten till dig som person och till ditt personnummer. Däremot finns det ingenting som hindrar att du har flera verksamheter i din enskilda firma.

Måste enskild firma ha ett namn?

Om du ska starta en enskild näringsverksamhet behöver du inte anmäla företagsnamnet till Bolagsverket. Men det kan vara bra om du inte vill att någon annan ska börja använda namnet.

Vilken verksamhet har företaget?

Du måste beskriva vilken verksamhet du tänker bedriva när du anmäler ditt företag. Detta eftersom ensamrätten till ett företagsnamn som huvudregel gäller inom den bransch där du har registrerat eller inarbetat namnet.

Vad betyder företagets verksamhet?

En verksamhetsbeskrivning är en beskrivning av den verksamhet som det aktuella företaget bedriver. Det är viktigt att beskrivningen tydliggör syftet med verksamheten och att det noggrant preciseras vad företaget t. ex. ska sälja.

Finns företagsnamnet redan?

Sök om ett företagsnamn är ledigt För att söka efter registrerade företagsnamn går du in på den myndighetsgemensamma webbplatsen Verksamt.

Share this post