Populära

Hur gor man sitt basta?

Hur gör man sitt bästa?

Det är mycket lättare att själv göra sitt bästa när alla också gör det och när de uppskattar din ansträngning. Arbeta med att skapa en bra balans i livet, mellan återhämtning och ansträngning och mellan att prestera och inte prestera.

Vill göra mitt bästa?

Det är viktigt att ge dig själv beröm när du gör det eftersom du vill fortsätta anstränga dig så mycket som möjligt i framtiden (att ge dig själv beröm för din ansträngning ökar sannolikheten för att du kommer fortsätta göra ditt bästa).

När man gjort sitt bästa?

Göra Sitt Bästa betyder ungefär detsamma som anstränga sig.

Vad ska man göra när ingenting är roligt längre?

Nedstämdhet går nästan alltid över Det behövs ingen behandling, men du kan ibland behöva stöd från andra. Om du känner dig mycket nedstämd under mer än två veckor och även har tappat lusten till sådant som du brukar tycka om att göra, kan du ha fått en depression. Då kan du behöva hjälp för att må bättre.

Varför orkar jag inte göra det jag vill?

Om du mår så dåligt att situationen känns outhärdlig eller om du har planer på att ta ditt liv ska du söka vård genast på en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112. Genom 112 kan du få kontakt med exempelvis ambulans, polis, räddningstjänst, giftinformationscentral eller jourhavande präst.

När inget känns kul?

Du har tappat ”lust och intresse” ingenting känns roligt, och du känner dig ledsen och nedstämd. Precis som din kurator sa så ÄR det vanligt att känna så i perioder i livet, och att det ofta brukar går över, måendet går ”upp och ned”. MEN det finns också många saker man kan göra för att må bättre.

När man inte orkar med sig själv?

Många som vänder sig till Tilia gör det för att ni känner igen er i att just vara ledsen, rädd och trött på att kämpa. Du kanske är en av dem som har svårt att se ljuset. Det känns som att allt är deppigt, tråkigt och inte har en mening.

När man inte känner känslor?

Jag tror säkert att det inte är så att du är känslolös, utan att det av några skäl blir för svårt för dig nu att känna det du känner. Jag tycker att det är viktigt att du inte går runt med detta ensam. Det är viktigt att du har någon att dela dina tankar med och som du kan tänka tillsammans med om hur du har det.

Share this post