Frågor

Vad raknas som insiderinformation?

Vad räknas som insiderinformation?

Enligt EU:s förordning om marknadsmissbruk, Mar, är insiderinformation information av specifik natur som inte har offentliggjorts, som direkt eller indirekt rör en eller flera emittenter eller ett eller flera finansiella instrument och som – om den offentliggjordes – sannolikt skulle ha en väsentlig inverkan på priset …

Vad betyder insiderbrott?

Att utnyttja insiderinformation genom att till exempel köpa eller sälja finansiella instrument på värdepappersmarknaden är förbjudet och kallas insiderbrott. Vem som helst kan begå ett insiderbrott, det krävs följaktligen inte att man jobbar inom det aktuella företaget.

Är delårsrapport insiderinformation?

Det kan handla om ej offentliggjorda siffor men också annan information om förhandlingar med kunder, processer i domstol eller andra händelser där informationen släpps i samband med delårsrapporten som kan anses som insiderinformation.

Vilka är vanliga motiv för insiderbrott?

Dessa kategorier rymmer en rad olika potentiella motivationsfaktorer.

  • Finansiella motiv. De flesta anställda vet att företagsdata och känslig information har en prislapp.
  • Oaktsamhet.
  • Distraktion.
  • Organisatorisk skada.
  • Spionage eller sabotage.

Vad är en halvårsrapport?

En delårsrapport för ett börsbolag ska handla om räkenskapsårets första sex månader (halvårsrapport). handla om verksamheten från räkenskapsårets början och omfatta minst hälften och högst två tredjedelar av räkenskapsåret.

Vad ska en kvartalsrapport innehålla?

Rapporten är uppbyggd på ungefär samma sätt oavsett bolag och består oftast av: Sammanfattning, VD-ord, Verksamhetsuppdatering och ett sifferpaket bestående av resultaträkning, balansräkning, och kassaflödesanalys.

Vad är straffet för insider trading?

Straffet är fängelse i högst två år. Om brott som avses i första stycket med hänsyn till gärningsmannens ställning, den vinning för gärningsmannen som brottet medfört eller övriga omständigheter är grovt, döms för grovt insiderbrott till fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

Vad är Insider hot?

Definition av insiderhot Ett insiderhot – inom ramarna för en organisation – är ett hot som kommer från en individ som tillhör eller har nära anknytning till organisationen. Till skillnad från vad många tror så behöver inte detta hot nödvändigtvis vara illasinnat eller avsiktligt.

Vad är en delårsrapport?

Delårsrapport, en sammanställning av ett företags eller förenings räkenskaper för en period som inte motsvarar ett helt räkenskapsår. En delårsrapport är i de flesta fall en förenklad resultaträkning och är av mindre omfattning än en årsredovisning.

Vad ingår i en kvartalsrapport?

Vad är en q3 rapport?

Redovisar ett oväntat starkt resultat för årets tredje kvartal.

https://www.youtube.com/watch?v=RaZm_hVWZDw

Share this post