Rekommendationer

Vad ska sta i Problemdiskussionen?

Vad ska stå i Problemdiskussionen?

Problemdiskussionen skall intressera läsaren för ämnesområdet, tydliggöra frågeställningar och motivera ämnesvalet. Syftet är en precisering av problem- formuleringen.

Hur skriver man en teoretisk bakgrund?

Bakgrunden ska ge läsaren den bakgrundsinformation hen behöver för att förstå i vilket sammanhang din undersökning gjorts. Beroende på omfattningen av din text ingår bakgrunden ibland i inledningskapitlet och står ibland som ett eget kapitel. Om du är osäker på vad som gäller – prata med din läraren eller handledare.

Hur skriver man ett problemområde?

Med problemområde menas det område som du kommer att arbeta med i uppsatsen. Du kan identifiera ditt problemområde genom att observera något i samhället som du finner speciellt intressant, konstigt eller angeläget och som du skulle vilja undersöka närmare.

Med Problemområdet menas här det större akademiska problemet inom vilket din studie är en del. Ofta kan det du skriver här också fungera som en slags bakgrund till fokuset för din studie. Problemformuleringen är den intellektuella gåta/det vetenskapliga problem som du ska undersöka i studien.

Vad är en problemställning?

Det är problemställning som under hela ditt arbete avgör vad som är viktigt, vad som ska tas med och vad som inte ska tas med. Alla delar i din text ska vara relevanta för problemställningen; problemställningen är den röda tråden. När du har en problemställning har du ett perspektiv på vad du skriver om.

Vad bör läsaren veta om uppsatsen?

I inledningen bör läsaren få en överblick över uppsatsen / rapporten och en orientering i ämnet. Inledningen bör innehålla en sammanfattning av syftet och de problem du sökt svar på. Här beskrivs hypoteser, avgränsningar och du kan också kortfattat redogöra för uppsatsens struktur.

Vad är den inledande delen av en vetenskaplig uppsats?

INLEDANDE DEL. Den inledande delen av en vetenskaplig uppsats ska innehålla titelsida, abstract/sammanfattning och innehållsförteckning. Detta för att läsaren ska få en överblick över uppsatsens struktur och innehåll.

Hur ska en sammanfattning återge uppsatsen?

Ett abstract eller sammanfattning ska kortfattat återge uppsatsens innehåll så att läsaren snabbt kan skaffa sig en uppfattning om innehållet. Den ska vara utformad så att den kan läsas separat. Nyckelord eller keywords kan också hjälpa till att snabbt ge en tydlig bild av innehållet. En bra sammanfattning och nyckelord bidrar även

Share this post