Trendig

Hur manga medlemmar ar anslutna till KBV Kontrollerad bilverkstad?

Hur många medlemmar är anslutna till KBV Kontrollerad bilverkstad?

Då löstes det genom att Kontrollerad Bilverkstad, KBV, bildades på initiativ av MRF och Konsumentverket. Det hade förmodligen räckt med det om KBV hade varit ett etableringskrav, men nu vilar KBV på frivillighet med konsekvens att endast 15 procent av alla verkstäder är anslutna.

Kan man lita på bilverkstäder?

Man måste dock vara förberedd på att det är ytterst sällan som man inte kan lita på sin bilverkstad. Det är väldigt ovanligt att de gör ett jobb som inte är bra. Däremot så finns det alltid bättre bilverkstäder och sämre sådana. Därför man ska jämföra innan man väljer vilken verkstad man ska använda sig av.

Hur mycket tar en bilverkstad i timmen?

Det finns stora skillnader på hur mycket en bilmekaniker tar för en timmes arbete. Undersökning från verkstadsportalen autobutler.se visar att timpriset på verkstäder kan variera från så mycket som 1 300 kronor på några av de dyraste märkesverkstäderna, till 400 kronor på de billigaste lokala verkstäderna.

Hur blir man godkänd bilverkstad?

Hur kommer vi igång som verkstad? Stäm av kravspecifikationen* mot verkstadens befintliga verksamhet eller kvalitetsledningssystem. Uppfyller ni alla delar och idag redan har stickprovskontroller, ta kontakt med ett kontrollföretag på Godkänd Bilverkstads webbsida.

Vem kontrollerar verkstäder?

KBV anlitar regelbundet Bilprovningen för att utföra oanmälda kvalitetskontroller av de frivilligt anslutna bilverkstäderna. Bilprovningen kontrollerar att arbetet är fackmässigt utfört och att verkstaden följer MRF:s villkor för bilverkstäder.

Hur ser kunden att bilverkstaden som anlitas är ansluten till Kontrollerad bilverkstad?

Verkstaden får en stämpel på sitt kvalitativa arbete och kunden förvissar sig om att få hjälp av seriösa bilmekaniker.

Hur mycket får en verkstad ta betalt?

Fast eller ungefärligt pris Om du och verkstaden har kommit överens om ett pris på 10.000 kronor så gäller det. Skulle det vara så att du fick ett ungefärligt pris på 10.000 kronor, får verkstaden lägga på max 15%, om de kan bevisa att det har kostat mer för dem att laga felen.

Hur mycket kostar en vanlig service på bilen?

Att serva en nästan ny bil som precis har rullat från fabriken kostar runt 3 000 kronor. Senare i billivet landar servicen lätt på det dubbla. Det behöver inte vara så dyrt. Våra prisexempel indikerar att man ganska lätt kan spara flera tusenlappar per år.

Vad innebär godkänd Bilverkstad?

Godkänd Bilverkstad är en ny kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder. Syftet är att säkerställa en sund konkurrens inom verkstadsbranschen och se till att de lagar, förordningar och krav som vår verksamhet berörs av också efterlevs.

Hur vet man om en Bilverkstad är auktoriserad?

Alla verkstäder som kan stämpla serviceboken är auktoriserade numera, tack vare regler inom eu.

Vad menas med att ett företag är ackrediterat för att utföra t ex efterkontroll av eget arbete?

Syftet med ackreditering är att kunna säkerställa att certifiering, kontroll och provning görs med hög kvalitet och god säkerhet för liv, hälsa och miljö. Ackrediteringen innebär kontroller av att uppdragen utförs opartiskt, korrekt och grundas på internationellt erkända standarder.

Hur vet man om en verkstad är ackrediterad?

En ackrediterad verkstad kan efter reparation och kontroll av samtliga brister som noterats vid besiktningstillfället intyga direkt till vägtrafikregistret att bristerna är åtgärdade.

Share this post