Trendig

Vad ska finnas med i ett protokoll?

Vad ska finnas med i ett protokoll?

Ett protokoll ska innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet, vilka som varit närvarande samt för varje ärende de yrkanden som framställts och de beslut som fattats. Protokollet ska visa om någon ledamot varit frånvarande under någon paragraf. Har omröstning skett ska anges hur rösterna fördelat sig.

Vad är ett protokoll?

Protokollet är den skriftliga redogörelsen för vad som hände och vad som beslutades på möten av skilda slag.

Vad ska finnas med på ett protokoll och varför behövs de?

I protokollet måste anges stämmobeslutet och omröstningsresultat. Har röstlängd upprättats ska den bifogas protokollet. Protokoll ska undertecknas av ordföranden och minst en justerare. Även protokollföraren, om en sådan har utsetts, ska underteckna protokollet.

Vilket tempus använder man i ett protokoll?

Det är rimligast att skriva protokoll i tempus för förfluten tid när man redogör för vad som hände på ett möte. Skriv alltså ”Styrelsen beslutade att …”. En del vill skriva i presens (”Styrelsen beslutar att …”) när de anger vad som hände. Men det kan misstolkas, eftersom presens har olika funktioner.

Vilka olika typer av protokoll finns det?

Protokollstyper. Normalt skiljer man mellan fem olika typer av protokoll – fullständiga protokoll, referatprotokoll, diskussionsprotokoll, beslutsprotokoll och kombinationsprotokoll.

Vem skriver mötesprotokoll?

Sekreteraren för mötet skriver protokollet Det gör hen genom att underteckna det. Ordförande är alltså huvudansvarig för protokollet. Sekreteraren/protokollföraren undertecknar också protokollet.

Vem ska skriva på Årsstämmoprotokoll?

Vem ska skriva under ett stämmoprotokoll? Alla aktieägare, bolagsstämmans ordförande, deltagande styrelseledamöter, protokollförare etc. ska skriva under protokollet med datum om när besluten skedde.

Måste Årsstämmoprotokoll justeras?

Det förekommer i bolag med ett litet antal aktieägare och där alla är överens om besluten. Ett stämmoprotokoll måste ändå alltid upprättas även om inget sammanträde formellt har hållits. Senast två veckor efter stämman ska det justerade protokollet finnas hos bolaget, så att intresserade aktieägare kan få titta på det.

Hur skriva protokoll styrelsemöte?

På styrelsemötet ska någon skriva protokoll….Protokollet ska innehålla:

  1. datum för styrelsemötet.
  2. vilka ledamöter som varit närvarande.
  3. val av ordförande.
  4. eventuellt val av vilken styrelseledamot som ska vara justerare (justerare väljs endast om styrelsen består av fler än en ledamot)
  5. de beslut som styrelsen tar under mötet.

Share this post