Rekommendationer

Vad menas med fakturahantering?

Vad menas med fakturahantering?

Elektronisk fakturahantering innefattar vanligtvis import och skanning, granskning, matchning och kontering samt attest, uppföljning och avslutningsvis kontroll. Syftet med elektronisk fakturahantering är att automatisera hela processen, och med elektroniska fakturor minimera eller helt eliminera manuell hantering.

Vad avser dina fakturor?

säljarens och köparens namn och adress. säljarens momsregistreringsnummer och endast i vissa fall köparens momsregistreringsnummer. varornas eller tjänsternas art och omfattning. datum varorna såldes eller tjänsterna utfördes eller slutfördes.

När får man generellt en fakturaavgift?

Fakturaavgift. Företag har rätt att ta ut en administrationsavgift för att hantera betalning, så länge det står i avtalet mellan dig och företaget. Avgiften är okej så länge den är skälig och motsvarar den faktiska kostnaden som företaget får på grund av betalningshanteringen.

Vad betyder utställd faktura?

Tänk på att fakturanumret inte får vara ett datum. Fakturadatum: Datumet då fakturan är utställd ska vara väl synligt. Fakturaadress: Det ska tydligt framgå vem fakturan är utställd till samt fakturamottagarens adress. Här ska alltså både köparens företagsnamn och adress framgå.

Hur fungerar fakturabetalning?

En faktura är en kredit; du får vänta med att betala under en viss tid. I dagligt tal är en faktura detsamma som en räkning – ett skriftligt krav på betalning från ett företag för en vara eller tjänst. Du får fakturan i mailen eller i posten och betalar den sedan före förfallodatum.

Kan man skicka en faktura som privatperson?

Fakturering är någon som ofta förknippas med företag. Men nu för tiden kan faktiskt även du som privatperson fakturera! Lösningen kallas för egenanställning och fungerar som så att du blir anställd på ett så kallat egenanställningsföretag, som i sin tur fakturerar din kund.

Hur stor påminnelseavgift får man ta ut?

Påminnelse och påminnelseavgift Påminnelseavgiften ska finnas med i avtalet och får inte vara mer än 60 kronor. Företaget får bara kräva påminnelseavgift en gång. Det är ditt ansvar att företaget får betalningen i tid, senast på förfallodagen.

Share this post