Ny

Ar det olagligt att ha Ranarluva?

Är det olagligt att ha Rånarluva?

Är det olagligt att på allmän plats bära maskering såsom ”rånarluva”? Svar: Hej. I normalfallet är det tillåtet att bära vilka huvudbonader som helst.

Får man dölja sitt ansikte?

1 § Den som på allmän plats deltar i en allmän sammankomst enligt ordningslagen (1993:1617), som utgör demonstration eller som annars hålls för överläggning, opinionsyttring eller upplysning i allmän eller enskild angelägenhet, får inte helt eller delvis täcka ansiktet på ett sätt som försvårar identifikation, om det …

Vem fattar beslut om maskeringsförbud?

Polismyndigheten prövar frågor om tillstånd att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, om tillstånd enligt 7 a § att helt eller delvis täcka ansiktet samt om befrielse enligt 4 § andra stycket från skyldighet att ansöka om tillstånd att anordna offentliga tillställningar.

Är det Maskeringsförbud i Sverige?

Sverige. Enligt lagen om förbud mot maskering i vissa fall, gäller förbud för deltagare i demonstration att helt eller delvis täcka ansiktet på ett sätt som försvårar identifikation.

Får man maskera sig i Sverige?

Det finns ingen lag idag som förbjuder personer att maskera ansiktet på allmän plats. Precis som du framförde så gäller lagen om förbud mot maskering i vissa fall endast vid demonstrationer och liknande sammankomster.

Får man köra bil med mask?

Polisen säger att det är vanligt att kriminella maskerar sig med munskydd nu för tiden. Men det är inte olagligt att maskera sig i samhället eller när man kör bil, bara om polisman säger att det är maskeringsförbud eller på arenor till exempel.

Vad innebär allmänna sammankomster?

Du behöver tillstånd för att samla människor till en allmän sammankomst, som en demonstration eller en konsert. För att en sammankomst ska räknas som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Är det tillåtet att gå omkring maskerad?

Är det tillåtet att vara maskerad?

Ja. Det finns ingen bestämmelse som säger att det är förbjudet att vara maskerad på allmän plats. Lagen (2005:900) om förbud mot maskering i vissa fall blir endast tillämplig vid demonstrationer eller vid liknande sammankomster.

Får man gå runt maskerad?

Får man ha mask?

Share this post