Allmänning

Var kan man lamna gamla dack?

Var kan man lämna gamla däck?

Du kan lämna in dina gamla däck där du köper nya eller på en återvinningscentral. Du får inte lämna däcken i fastighetens grovsoprum. Bilar omfattas av producentansvar och lämnas till auktoriserad skrot. Dina slitna bildäck blir till konstgräsmatta på fotbollsarenor eller till gungor för barnen.

Vad kostar det att montera nya däck?

Montering däck eller fälg (eget material)

Montering däck eller fälg (eget material) Inkl moms
Montering & Balansering Eget Mtr 16″ 293 kr/st
Montering & Balansering Eget Mtr 17″ 328 kr/st
Montering & Balansering Eget Mtr 18″ 365 kr/st
Mont. & Bal. Eget Mtr 19″ 416 kr/st

Vad är Däckklipp?

Däckklipp är en stor och viktig del av återvinningen av uttjänta däck. Materialet används för energiåtervinning, men däckklippets dränerande, isolerande och dämpande egenskaper gör att det även använts för mark- och anläggningsarbete.

Vem hämtar däck?

På uppdrag av Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) samlar Ragn-Sells in och återvinner uttjänta däck i Sverige. Vi hämtar däcken hos ansluten kund och gummiverkstad. Bokning av däckhämtning gör ni direkt på Ragn-Sells Däckåtervinning AB:s hemsida.

Vad är Återvinningsavgift?

Företag som yrkesmässigt tillverkar, importerar eller säljer däck samt den som tillverkar, importerar eller säljer fordon (personbilar* undantaget) eller redskap försedda med nya däck ska ansluta sig till däckbranschens återvinningssystem och betala återvinningsavgift för däcken till Svensk Däckåtervinning AB.

Är bildäck farligt avfall?

Nej, däck är inte definierat som farligt avfall i svensk och europeisk lag. Gummi är ett avancerat högteknologiskt material som tillverkas utifrån strikta regler och höga kundkrav på hälsa, miljö och hållbarhet.

Share this post