Populära

Vad heter rektorn i Harry Potter?

Vad heter rektorn i Harry Potter?

Albus Dumbledore är en av de mest framträdande personligheterna i serien om Harry Potter. Han är rektor under Harrys skoltid, och är även Harrys mentor och personlige ledare.

Vilket elevhem var Albus Dumbledore?

Albus Dumbledore

Svensk dubbning Torsten Wahlund
Anknytning
Lojalitet Hogwarts, Fenixorden
Elevhem Gryffindor
Information

Vilket elevhem tillhör Cornelius Fudge?

Gryffindor är ett elevhem på Hogwarts som grundades av Godric Gryffindor.

Vilket elevhem tillhörde Rubeus Hagrid?

Ålder: 69 � Födelsedag: 6 December 1929. Första omnämning: Kapitel 1 av Harry Potter och de vises sten….Kommentarer fr�n fans.

Namn:
E-mail: (frivilligt)

Vad heter lärarna i Harry Potter?

McGonagall, Minerva : Lärare i förvandlingskonst på Hogwarts, där hon också är biträdande rektor och elevhemsföreståndare för Gryffindor. McKinnon, Marlene : Tidigar medlem av Fenixorden.

Vad betyder de olika elevhemmen i Harry Potter?

Gryffindor antog elever som visade mod och beslutsamhet, Hufflepuff valde sådana som var ärliga och lojala, Ravenclaw tog endast in intelligenta och flitiga elever, och Slytherin valde de barn som hade ärelystnad och målmedvetenhet som sin ledstjärna.

Vad står Slytherin för?

Slytherin är ett fiktivt elevhem på Hogwarts i böckerna om Harry Potter. Elevhemmet har fått sitt namn efter Salazar Slytherin, som var med och grundade skolan.

Vad kännetecknar en Gryffindor?

Gryffindor. Gryffindor har fått sitt namn efter Godric Gryffindor och värderar mod, ridderskap och styrka. Djuret på emblemet är ett lejon, vars färger är scharlakansrött och guld.

Vad kännetecknar en Hufflepuff?

Hufflepuff är ett elevhem på trollkarlsskolan Hogwarts. Elevhemmet har fått sitt namn efter en av Hogwarts grundare, Helga Hufflepuff. De värderar hårt arbete, tålamod, vänskap och lojalitet. Pomona Sprout är elevhemmets föreståndare, Den Tjocke Munkbrodern är elevhemsspöket och djuret på skölden är en grävling.

Vad heter Hagrids bror?

Graup är en fiktiv jätte från Harry Potterböckerna, och halvbror med Hagrid. Graups röst görs i den femte filmen av Tony Maudsley. Graup intrudocerades i Harry Potter och Fenixorden, då Hagrid tagit med honom från bergen hem till Den förbjudna skogen utanför Hogwarts.

Vilket elevhem tillhör jag pottermore?

Borde du hänga på Gryffindor tillsammans med Harry och hans vänner eller passar du bättre på ett annat elevhem? Gör vårt test med 10 frågor och ta reda på var du borde bo. Plocka fram papper och penna och se vilken bokstav du väljer flest gånger.

Share this post