Ny

Vad ar ett annat ord for resurser?

Vad är ett annat ord för resurser?

Ordet resurs är en synonym till tillgång och förmåga och kan bland annat beskrivas som ”något som kan användas i en viss verksamhet (t. ex. pengar)”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av resurs samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad kan en resurs vara?

något som är till hjälp för någon, ekonomisk hjälp, glädjekälla, tillgångar och åtgärder som är möjliga.

Vad är en inre resurs?

Inom vårdvetenskapen har ordet resurs främst följande definitioner: Inre resurser beskrivs som en inre kraft eller styrka i form av positiva egenskaper som en människa använder sig av för att ta kontroll över sitt liv.

Vad menas med resurser i ett företag?

För att kunna uppnå de mål som finns i affärsidén behöver ett företag både materiella och personella resurser. De materiella resurserna kan vara lokaler, maskiner, fordon osv. De personella resurserna består av de personer som arbetar i företaget.

Vad gör en resurs i skolan?

Vad innebär det att vara resurspedagog? – Vi resurspedagoger är de som jobbar närmast eleverna under deras skoldagar och på fritids, med allt från att hjälpa till under lektionerna till att vara med i aktiviteter på rasterna.

Vilken resurs är viktigast i ett företag?

Den viktigaste kuggen i det arbetet är medarbetarna. – Medarbetarna är vår viktigaste resurs, de gör hela jobbet. Därför är det viktigt att våra medarbetare trivs på jobbet, säger han. Ett aktivt arbete med arbetsmiljöfrågor är en fråga om överlevnad för bolaget.

Vad menas med inre och yttre resurser?

Carnevali (1996) lyfter även fram kommunikation som en viktig inre resurs. Yttre resurser Till yttre resurser räknar Carnevali (1996) alla de resurser som finns att tillgå utanför personen. En kunskap om de yttre resurserna kan vara av värde för både den drabbade personen, närstående och sjuksköterskan.

Vilka resurser har patienten?

Begreppet personcentrerad vård omfattar alla former av hälso- och sjukvård, rehabilitering och omsorg. Vad är personcentrerad vård? En persons resurser innebär mänskliga och mellanmänskliga tillgångar som glädje, mo- tivation och mänskliga kontakter. Exempel- vis kan vilja vara en resurs hos en person.

Share this post