Frågor

Hur hogt later en motorcykel?

Hur högt låter en motorcykel?

Helfordonsgodkända motorcyklar har en tillverkarskylt där decibelnivå vid ett visst varvtal är angivet (exempelvis 91 dB vid 3 000 rpm). Denna nivå får inte överskridas med mer än 5 decibel. Alla äldre motorcyklar, amatörbyggda motorcyklar samt de som importerats från tredje land saknar tillverkarskylt.

Hur får man en moped att låta mindre?

ta av ljuddämparen och innan du packar om den så tar du tillexempel spikar och trär igenom några av dessa hålen i röret som går igenom ljuddämparen. när ljudvågorna träffar spikarna så kommer de att dela på sig och börja studsa runt i ljuddämparen och då samlar ullen upp ljudet och så vipps –> en tystare moppe.

Måste man ha ljuddämpare på motorcykel?

MC-buller kan ge böter Om en motorcykel låter för mycket kan polisen bötfälla föraren och förelägga en kontrollbesiktning om ljuddämparen är utbytt. Då måste fordonet genomgå en besiktning på nytt hos bilprovningen och klara de godkända bullernivåerna.

Hur montera dB Killer?

Måtta upp och borra ett hål och fäst insatsen med en bult och en mutter i utblåset. Om du har fjädrad infästning i bakkant på ljuddämparen kan du fästa insatsen där. Kör på låga varvtal till och från besiktningen, montera sedan ur denna dB-killer då den inte lämpar sig för vardaglig körning.

Hur många decibel får en moped?

Finns det någon gräns för hur högt buller får vara i ett fordon? Det finns inget speciellt gränsvärde för hur högt bullret får vara i fordon.

Får en bil låta hur högt som helst?

Regler om buller från motorfordon på väg finns i Vägverkets föreskrifter om bilar och släpvagnar som dras av bilar. Ljudet från en personbil får inte överstiga 74 dB(A). Tillåten ljudnivå från buss och lastbil är 76-80 dB(A) beroende på fordonets totalvikt.

Måste motorcykel ha katalysator?

Kortfattat så kommer inga motorcyklar att klara besiktningen om de inte har katalysator monterad, vilket innebär originalavgassystem eller annat typat avgassystem såsom EEC-godkända slip-on för vissa märken.

Är det olagligt att byta ljuddämpare på moped?

På många originalmopeder sitter ljuddämparen fastsvetsad på stingern. Så man kan tyvärr inte bara byta enbart ljuddämparen på den, man får med hela stingern på köpet. Men, för att få bort den, börja med att skruva bort ljuddämparens fäste. När fästet är borta, är det bara att dra bort röret.

Share this post