Blogga

Hur lagger man upp Kostymbyxor?

Hur lägger man upp Kostymbyxor?

Så här gör du:

  1. Börja med att mäta hur mycket av byxorna du vill lägga upp.
  2. Nåla den önskade längden och prova så det känns rätt. Vänd byxorna ut och in och stryk fållen så att det bildas ett tydligt veck.
  3. Ta bort nålarna.
  4. Klipp av överbliven fåll.
  5. Klart!

Varför blev jeans förbjudna på vissa platser i USA?

Just andra världskriget var också en anledning till att jeansen spridde sig utanför USA:s gränser, då flera soldater som var stationerade runt om i Europa och Japan bar jeans i det civila, som en symbol för hemlandet.

Hur viker man upp byxor snyggt?

3 sätt att vika upp jeansen på

  1. 1 / 3. Vik upp jeansen en gång. – För ett mer dressat intryck blir det mest elegant om du viker upp jeansen en gång till önskad längd.
  2. 2 / 3. Rulla upp jeansen. – Rulla upp byxan till den längd du eftersträvar.
  3. 3 / 3. Då kan du vika upp två gånger. – Vik upp byxbenet lite kortare två gånger.

Hur korta ska jeansen vara?

– Om man ska ha kostymskor eller lite snyggare skor, så kan det se lite konstigt ut om byxorna är för långa eller för korta. Så då rekommenderar jag att man försöker hitta en längd som exakt täcker ankeln. Det är helt rätt att visa lite, ett par centimeter av strumporna, men det får inte nudda skorna för mycket.

Kan man sy upp Kostymbyxor?

De allra flesta kostymbyxor har vad man kallar för sömsmån, vilket är lite extra tyg som dels underlättar när man syr plagget, men som också kan användas för att lägga ut/förstora byxorna. Oftast är inte sömsmånen mer än 1-2 cm, så det är med andra ord ganska begränsat hur mycket större du kan göra ett par kostymbyxor.

Kan man vika upp Kostymbyxor?

1: Enkelt uppvik Det enklaste och mest grundläggande sättet att vika upp ett par byxor på. Börja med att ta tag i byxbenets nedre del, vik en gång så att du får en skarp kant nedtill, du ska alltså inte rulla tyget, utan vika det en gång.

Varför är det nitar på jeans?

Jeans är slitstarka byxor av denimtyg med nitar som förstärkning av sömmar utsatta för stor påfrestning.

Hur framställs jeanstyg?

Hur tillverkas denim? Denim vävs på samma sätt som den gjort i sekler. Kypertbindningen, alltså när väfttrådar och varptrådar förskjuts snett uppåt, skapar denimens stabila egenskaper och det karakteristiska fiskbensmönstret.

Hur kortar man ner byxor?

Hur kortar man jeans?

Om du vill behålla så mycket som möjligt av längden på jeansen, klipper du bara precis ovanför sömmen. Vill du ha kortare jeans, kan du klippa längre upp! Om du vill ge dina jeans en franskant utan att jeansen blir kortare, kan du sprätta upp sömmen i stället för att klippa av jeansen.

Share this post