Ny

Hur borjar jag med racing?

Hur börjar jag med racing?

Det som behövs för att få köra till exempel racing är att erhålla en godkänd licens och godkända brandsäkra kläder och hjälm. Du behöver också vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Bilsportförbundet. Runt om i Sverige finns det cirka 430 olika föreningar att välja bland.

Är racing en sport?

Racing, kallades tidigare för banracing, är en bilsport på asfalterade banor där man kappkör. Man tävlar till exempel med standardvagnar, sportvagnar och formelbilar. Till racing räknas också bilspeedway och isracing. Racing organiseras i Sverige genom Svenska Bilsportförbundet (SBF).

Är Rally en idrott?

Rally är en sportgren där de som en gång slutat ofta får återfall, och målet för de fl esta är en fyrhjulsdriven WRC-bil (World Rally Car) och en SM-medalj. WRC är smällande bilar som tack vare ett vridmoment på 600-650 newtonmeter når 100 km/h på 3,5 sekund – med grus under däcken!

Hur börjar man köra STCC?

Om man vill börja redan det år man fyller 14 år får man välja Renault Junior Cup eller Aquila Synergy Cup som båda körs i SSK-Serien. När man blir 15 år kan man börja köra Formula Nordic, Legends, Ginetta G40, DS3 Cup, VolvoCupen eller B-Zero Racing. Från 16 år får man köra Roadsport C och Radical.

Hur blir man racing förare?

För att köra racing så krävs ett körkort för bil, hjälm och godkända flamsäkra kläder. Det finns en rad olika serier som du kan tävla i både i Sverige och utomlands. För att nå toppen och bli en professionell racingförare så krävs år av utbildning och viljan att arbeta hårt mot ett mål.

Vad krävs för att börja köra rally?

Det första steget för alla som vill börja med rally är att ta en rallylicens. Det räcker med andra ord inte med att ha ett vanligt körkort för att du ska få börja köra rally. Eftersom rallysporten ställer höga krav på din kompetens behöver du visa att du är kapabel att köra bilar i hög hastighet.

Vad finns det för Bilsporter?

Det finns en uppsjö av olika grenar inom bilsport. Några av de mest vanliga är Rally, Rallycross, Folkrace, Dragracing, Crosscart, Bilorientering och numera finns också Virtuell bilsport. En kanske mindre känd variant är Radiostyrd bilsport, där man kör med modellbilar, antingen på bana eller ”offroad”.

Hur börjar man med Formel 1?

För att köra racing så krävs ett körkort för bil, hjälm och godkända flamsäkra kläder. Det finns en rad olika serier som du kan tävla i både i Sverige och utomlands.

Vad är rallybil?

Rally kallas en motorsportstävling som omfattar en relativt lång sträcka. Rally körs på vägar, så kallade ”specialsträckor”, som är avstängda för annan trafik och där det gäller att ta sig från start till mål på kortast möjliga tid.

Kan delta i rally?

Man bör ha god kontroll på sin häst. Men man behöver definitivt inte ha en ”fin tävlingshäst” för att kunna delta. Är du under 15 år måste du ha med dig någon vuxen som tar huvudansvaret och rider, kör eller cyklar tillsammans med dig. Eller att ni ser till att någon som rider eller kör kan se till er son eller dotter.

Hur blir man STCC förare?

För att kunna homologera en TCR-bil måste tillverkaren kunna bygga tio stycken TCR-bilar under tolv månader, men även kunna erbjuda TCR-bilar till kund tre månader efter homologeringsdatum. Inköpspriset för en ny TCR-bil, beroende på märke, är cirka 100.000-150.000 Euro.

Vilken linje ska man gå om man vill bli racing förare?

Skolan är en av få i Sverige som erbjuder utbildning inom racing och har en riksrekryterande, unik spetsutbildning som utbildar dig till Racingmekaniker. Motorsportgymnasiet i Anderstorp erbjuder den traditionella inriktningen Personbil som gör dig till personbilsmekaniker.

Share this post