Rekommendationer

Varfor sten runt huset?

Varför sten runt huset?

Natursten är många ett bra val till ytor som är mer synliga (så som gångar runt huset och i trädgården) så dessa oftast ser mer naturliga ut och passar bättre tillsammans med gammal arkitektur på hus.

Hur lägger man sten runt huset?

Här kommer en snabbguide:

  1. Gräv ut området där stenen ska placeras. Du gör det lättast genom att markera ytan som ska grävas upp med en markörspray.
  2. Täck ytan med fiberduk.
  3. Lägg på stenkross.
  4. Fyll på med stenflis eller stenmjöl.
  5. Lägg markstenen och fyll springor.

Hur lägger man sten i trädgården?

  1. Gräv ur ytan för din marksten. Första steget när man ska lägga marksten är att gräva ut området där stenen ska ligga.
  2. Täck gropen med fiberduk.
  3. Fyll på med bergskross och packa ordentligt.
  4. Häll på 3 cm med stenmjöl/stenflis.
  5. Lägg marksten och avsluta med fogsand.

Hur mycket täcker 25 kg Dekorsten?

Det går åt mer dekorsten än man tror, därför säljs den i förpackningar om 250 och 1000 kg utöver småsäck på 25 kg. 25 kg dekorationssten i storlek 8-16 mm räcker till 0,6 m² och i storleken 16-32 mm till 0,4 m². Lägg på ett tillräckligt tjockt lager från början och fyll på vid behov när stenen ligger till sig.

Vad ska man ha närmast husgrunden?

Man bör även tänka på att inte låta växter och planteringar gå ända fram till husväggen utan istället lägga ett lager singel eller dekorativa stenar närmast. En väl fungerande dränering består av dränerande och kapillärbrytande material exempelvis makadam samt isolerskivor och dräneringsledningar.

Vad kostar det att stenlägga?

I normala förhållanden brukar det kosta mellan 550 till 850 kronor per kvadratmeter, beroende på vilka stenar man väljer att använda sig av. Så om man har en garageuppfart på 100 kvm, där man bör ha fiskbensmönster, och väljer betongsten kombinerat med granit kan priset för allt hamna på omkring 70 000 kronor.

Hur lägger man natursten?

Gör så här

  1. Gräv ur den yta som du skall lägga naturstenen på.
  2. Sprid ut bärlagret.
  3. Sprid ut ett lager med stenmjöl, cirka 3–4 cm djupt.
  4. Packa stenmjöl med stampmaskin på samma sätt som du gjorde med bärlager.

Hur många kg Dekorsten?

Hur tjockt lager med Dekorsten?

Hur tjockt lager lägger man grus eller dekorsten? Generellt räknar vi med ca 6 cm när det gäller uppfarter och gångar. På dekorytor, som exempelvis rabatter, är det stenens storlek som bestämmer hur tjock lager man behöver lägga för att fiberduken ska täckas. Ska ytorna beträdas lägg minst 6 cm tjockt.

Share this post