Allmänning

Hur bedoma trovardigheten i en diskursanalys?

Hur bedöma trovärdigheten i en diskursanalys?

Metoden tar sin utgångspunkt inom ramen för diskursanalys. Materialet består av fem halvstrukturerade intervjuer vilka har analyserats utifrån ett diskursanalytiskt angreppssätt. Resultatet visar på att det finns en skiljelinje mellan de lärare som bedömer den estetiska dimensionen och de som inte gör det.

Vad är estetisk kvalitet?

Kvaliteter eller erfarenhet som härrör från eller utifrån sinnena och hur de påverkas eller stimuleras. Ett annat namn för den estetiska rörelsen, en löst definierade rörelse i konsten och litteraturen i senare 1800-talets Storbritannien.

Hur man gör en diskursanalys?

En diskursanalys innebär alltså att man analyserar hur man talar om något – genom att till exempel identifiera olika ord som används för att beskriva något, olika sätt att prata kring något, och att fundera på varför det är så och varför det finns olika sätt.

Vad är en estet?

Estet uttalas est|et [-e´t] och är ett substantiv -en -er. Estet betyder: person med ensidigt estetiskt synsätt.

Vad är estetik inom vård och omsorg?

Estetik i vårdmiljön kan ge inspiration och stimulans i form av till exempel konstbilder, dans, musik, poesi och bör betraktas som viktiga delar av helheten. Estetiska uttrycksformer kan berika vårdarbetet och användas för att stödja och förstå patienten och dennes uppfattning av hälsa, sjukdom, lidande och död.

Varför är det bra när eleverna lär sig estetisk?

De menar att en estetisk lärprocess är ett lärande där eleven får möjlighet att utforska ämnet genom flera olika sinnen och förmågor och där de får möjlighet att också gestalta sin kunskap genom olika uttryck, inte bara tal och skrift.

Vad är estetiskt förhållningssätt?

Den estetiska aspekten i lärandet betonas i grundsärskola och grundskola genom läroplanernas skrivning. Tillsammans med intellektuella, praktiska och sinnliga aspekter ska denna aspekt uppmärksammas. Estetiska uttrycksmedel kan användas både som form för att lära sig något annat och som ett innehåll i sig.

Share this post