Rekommendationer

Nar registrerades foretaget?

När registrerades företaget?

På Mina sidor ser du aktuella uppgifter om dina företag och föreningar. Du kan också ladda ner ditt registreringsbevis utan kostnad och nå de e-tjänster som du behöver.

Vad behöver du göra för att uppnå kundkännedom utöver att kontrollera och verifiera kundens identitet?

Åtgärder för att uppnå kundkännedom ska utgå från företagets allmänna riskbedömning i kombination med en bedömning om risken hos den enskilda kunden. Utan tillräcklig kännedom om kunden får ett företag inte etablera eller upprätthålla en affärsrelation eller utföra enstaka transaktioner.

Vilka företagsnamn är upptagna?

Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.

När uppdateras alla bolag?

Det brukar ta cirka en vecka efter att Bolagsverket godkänt årsredovisningen innan vi har den inskannade kopian i PDF-format på allabolag.se. Sedan, lite beroende på tid på året, brukar det ta ytterligare minst en vecka innan vi har det registrerade bokslutet i tjänsten.

Är mitt företag registrerat hos Bolagsverket?

Bolagsverket registrerar företaget Vi beslutar att registrera företaget. Men först kontrollerar vi bland annat att ingen annan har det föreslagna företagsnamnet. Vår handläggningstid varierar, men oftast tar det en till två veckor. När vi har registrerat företaget får du ett registreringsbevis från oss.

Hur uppnår man kundkännedom?

Åtgärder för kundkännedom

  1. Kontroll av närvarande fysiska personer.
  2. 9 § Bestämmelser om hur fastighetsmäklaren ska identifiera kunden och kontrollera kundens identitet finns i 3 kap.
  3. Kontroll av fysiska personer på distans.

Vad är konsekvensen av att en kund är Pep enligt penningtvättslagen?

Penningtvättslagen ställer höga krav på att banken har god kunskap om sina kunder och deras bankaffärer. Banken måste förstå syftet med affärsförhållandet och kundens olika transaktioner. När et gäller en PEP måste banken vidta åtgärder som går utöver normala åtgärder – skärpta åtgärder.

Kan man byta företagsnamn?

Anmäl din ändring på verksamt.se. Där skapar och skickar du in anmälan, ny bolagsordning och ett bolagsstämmoprotokoll. Se till att ta med några olika förslag på det nya företagsnamnet. Du skriver under anmälan med din e-legitimation, exempelvis mobilt BankID.

När kommer nya årsredovisningar?

Årsredovisningen ska vara hos oss senast sju månader efter räkenskapsårets slut. Det är däremot bra om du lämnar in årsredovisningen i god tid. Då är du säker på att hinna rätta till brister som vi eventuellt hittar innan sista dagen och därmed slippa betala en förseningsavgift.

Share this post