Allmänning

Ar det dyrt att aga en Mini Cooper?

Är det dyrt att äga en Mini Cooper?

Mini är en dyr liten småbil som med lite kul utrustning kan kosta som en stor mellanklassare. Den höga prislappen gör att många låter någon annan betala för extrautrustningen och det initala prisfallet för att sedan slå till på en lätt begagnad Mini.

Hur mycket bensin drar en Mini?

Småbilsklass

Bilmodell SV (l/mil) EU (l/mil)
Mini Cooper 0,65 0,46
Seat Mii Style MPI 60 Ecofuel (kg gas) 0,43 0,29
Suzuki Swift Sport 0,66 0,64
Renault Clio TCe 90 Sport Tourer 0,80 0,45

Hur är Mini Cooper att äga?

Mini är inne på tredje generationen sedan starten 2001. För varje skifte har den blivit lite större. Många som är sugna på en Mini har tvingats inse att det helt enkelt inte är möjligt att äga en så liten bil.

När tog BMW över produktionen av Mini?

1997 köptes Mini av BMW och förberedelserna för en helt ny bil för 2000-talet tog fart.

Är MINI en bra bil?

Vid kraftig inbromsning höjer huven sig något under en mikrosekund för att undvika huvudskador. Testförare världen över är överens om att Mini Cooper är en riktigt rolig bil att köra. Den är flink och rapp, ligger bra i kurvorna och har ett riktigt bra grepp i vägbanan.

Vad drar en Mini Cooper?

Bränsleförbrukning, blandad körning: 3,9 l/100 km. CO2-utsläpp: 104 g/km. Konkurrenter: Inte lätt eftersom Mini utgör en klass för sig.

Hur mycket drar en Mini Cooper?

Vad drar bensinbilar per mil?

I snitt ska bilen dra 5,5 l/100 km. Svar: Det är inte så svårt att räkna ut den sammanlagda förbrukningen. Multiplicera genomsnittsförbrukningen på 0,55 liter/mil med 400.

Är Mini Cooper en bra bil?

Är Mini bra bilar?

Under vintertestet 2002 visade sig Mini vara minst lika kul att köra i svår halka som på torrt underlag. Men en rad nackdelar upptäcktes också: värmestolarna funkade dåligt, bilen bullrade rejält på reffliga vintervägar och det raka bakpartiet gjorde att den grodde igen snabbt av snö och smuts.

Är det BMW motor i Mini Cooper?

Den mest väntade nyheten är att nya Mini får en helt ny motoruppställning, för första gången innehållandes trecylindriga motorer. Instegsmotorn blir BMW:s nyutvecklade trecylindriga 1,5-litersmotor som i Mini-utförande ska ge 136 hästkrafter och 220 newtonmeter (230 med overboost).

Vilken Mini är bäst?

Mini Cooper med 3 dörrar har en hyfsat bra storlek i baksätet – precis som Mini Cooper med 5 dörrar – men för att komma åt det måste du gå in via att fälla ett av framsätena. Det blir lätt lite tight. Mini Coopers infotainmentsystem är hyllat som ett av de bästa som finns på marknaden.

Share this post