Ny

Vilka brott syns i registerutdrag?

Vilka brott syns i registerutdrag?

Vilka brott syns? De brott som syns i ett begränsat utdrag ur belastningsregistret är samtliga sexualbrott och barnpornografibrott samt även uppgifter om mord, dråp, grov misshandel, människorov, människohandel, grovt rån och olaga tvång.

Vad visas i registerutdrag?

Utdraget visar en anteckning om att personen finns i belastningsregistret. Det visar däremot inte vilket brott eller påföljd personen har fått. Har en person en belastning i registret får han eller hon inte anställas och kan heller inte få tillstånd att bedriva verksamhet.

Kan arbetsgivare se belastningsregistret?

Arbetsgivaren har rätt att själv vända sig direkt till polisen och begära ett utdrag från belastningsregistret om du ska arbeta med eller inom följande yrkeskategorier: psykiatrisk sjukvård. vård av personer med intellektuell funktionsnedsättning. vård av barn och ungdomar.

Hur ser man sitt brottsregister?

Hur går jag tillväga för att kolla upp brottsregistret? Ett brottsregisterutdrag eller utdrag från belastningsregistret som det också kallas kan beställas direkt från polisen. Det krävs dock att det görs av den person det gäller, som måste fylla i en blankett och skicka in till polisen.

Vad syns i en bakgrundskontroll?

Kontroll av ekonomiska och juridiska frågor Ibland ber vi dem även verifiera uppgifter som du har gett i ditt CV eller annan information från rekryteringsprocessen. Du kan också känna dig trygg med att det alltid framgår exakt vad ToFindOut ska verifiera i varje enskild bakgrundskontroll.

Vilka hamnar i polisens belastningsregister?

Alla som har fått en påföljd för brott i Sverige hamnar i Polismyndighetens belastningsregister. Detta oavsett om straffet meddelats genom en dom, ett strafföreläggande eller genom att polisen meddelat en ordningsbot. En meddelad åtalsunderlåtelse framgår också av registret.

Vad innehåller ett registerutdrag?

Registerutdraget visar vilka uppgifter Skatteverket har om ditt företag i sina register. Du kan använda utdraget i dina kontakter med uppdragsgivare eftersom det visar de registreringar som är aktuella för dig/företaget.

Vilka jobb kollar inte belastningsregistret?

Det finns i dag inget som förbjuder en arbetsgivare att kräva att du ska visa utdrag från ditt belastningsregister när du söker jobb. I en del yrken, som jobb inom skola och barnomsorg, är det däremot ett krav att arbetsgivaren ska se registerutdrag före anställning.

Får arbetsgivare kolla Lexbase?

Även om det på Lexbase gäller domar och inte utdrag ur belastningsregistret (som även innehåller förseelser av mindre art), gör tjänsten att det är fritt fram för arbetsgivare att kolla upp såväl sina medarbetare som potentiell arbetskraft.

Kan man kolla någons straffregister?

Det finns inget centralt register du kan vända dig till för att begära ut någons tidigare domar. Du måste därmed vända dig till varje enskild tingsrätt, hovrätt eller annan domstol och lämna in en begäran om att ta del av domen.

Kan man se sitt eget brottsregister?

Du kan begära ett utdrag ur belastningsregistret om du vill veta om du finns med i polisens databas för personer som har blivit straffade för ett brott eller skäligt misstänkta för ett brott. Du hittar information om detta här. Men du kan bara begära utdrag för dina egna uppgifter (Lagen om belastningsregister 9 §).

Share this post