Ny

Vad betyder Upptaget?

Vad betyder Upptåget?

Se nedan vad upptagen betyder och hur det används på svenska. Upptagen betyder ungefär detsamma som sysselsatt.

Hur snabbt går Upptåget?

Upptåget är ett snabbt och bekvämt sätt och tar dig från Gävle i norr, Sala i väster och Uppsala i söder. Mellan Uppsala och Tierp är det 30-minuterstrafik och mellan Tierp och Gävle avgår tåget en gång i timmen.

Har Upptåget toalett?

Här finns två rullstolsplatser, plats för cyklar, större bagage och barnvagn, en stor toalett med skötbord och en mindre toalett samt tågvärdarnas tjänstekupé.

Vad menas med upptagen?

Ordet upptagen är en synonym till inte tillgänglig och otillgänglig och kan bland annat beskrivas som ”inte ledig, bokad”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Upptagen är motsatsen till vakant.

Vad kostar Upptåget?

Enkelbiljetter för vuxna

Enkelbiljett Förköp Ombord (ej Upptåget/SL-pendeln)
en zon (zon 1-4) 33 kr 42 kr
två zoner 66 kr 84 kr
tre zoner 99 kr 126 kr
FYRA ZONER 132 kr 168 kr

Vad kostar det att åka pendeltåg till Uppsala?

UL zon 1,2+5 Uppsala 99 kr Den här biljetten behöver du om du har en SL-biljett och vill åka med pendeltåget till/från Uppsala. Köp den i SL-appen (”SL-Reseplanerare och biljetter”), på pendeltågsstationen, i SL Access-automaten, på SL Center, hos alla ombud eller via UL:s försäljningsställen.

Finns det toaletter på pendeltåg?

Inga toaletter Det går ju inte att gå mellan vagnarna. Varför finns det inte toaletter på pendeltågen? – Det här är ett lokaltåg, och ska man installera toaletter blir det en helt annan typ av vagn.

Får man ta med elsparkcykel på bussen?

En vanlig cykel får tas med per resenär i mån av plats. I mån av plats får du ta med dig segway/elscooter/elsparkcykel/kickbike. Hopfällbar cykel, elsparkcykel, kickbike eller liknande räknas som handbagage om de är maximalt hopfällda under resan.

Share this post