Rekommendationer

Nar lagaffektivt bemotande inte fungerar?

När lågaffektivt bemötande inte fungerar?

Korrekt använt fungerar det framför allt i våldsamma situationer. Sara Bruun menar att lågaffektivt bemötande inte är en ”quick fix” som kan eller ska användas på alla elever. – Det fungerar inte att var sträng mot en neuropsykiatrisk elev, men andra kan man säga till, för de testar var gränsen går.

Vad innebär ett lågaffektivt bemötande för dig?

Ett lågaffekivt bemötande är en icke-konfronterande metod som tillämpas i situationer där ett utmanande beteende dyker upp, det vill säga ett beteende som skadar, skrämmer eller upprör personen själv eller andra personer till exempel medarbetare.

Hur bemöter man Lågaffektivt?

Några tips hur du kan hantera en konfliktfylld situation med lågaffektivt bemötande: – Höj inte rösten, om möjligt sänk din ton istället. – Prata inte så mycket i stunden, det kan ni göra efteråt. – Anvisa istället för att tillrättavisa och backa när barnet går undan från dig.

Varför lågaffektivt bemötande?

Lågaffektivt bemötande tar utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårigheter med att reglera affekt. Ofta reagerar de med samma affekt som de presenteras för.

Vilken kritik finns det mot att använda ett Lågaffektivt bemötande?

Isak Skogstad är kritik mot en metod som enligt honom saknar vetenskapligt stöd. -Det saknas evidens för metoden, vilket Bo Hejlskov Elvén själv nyligen sade i en intervju. Gör man så starka påståenden om att det är en bra metod som passar alla elever så måste man kunna backa upp det.

Vad är Lågaffektivt förhållningssätt?

Lågaffektivt förhållningssätt syftar till att genom ett tryggt, lugnt och positivt bemötande minska stress och utmanande beteende. Utmanande beteende uppstår ofta då omgivningens förväntningar och krav överstiger barns förmågor och färdigheter.

Varför hamnar man i affekt?

Hjärnans 112 – varför kommer en person i affekt? Hjärnans 112 håller koll på allt det som är hotfullt. När vi blir utsatta för något vi uppfattar som farligt eller otryggt, får skäll, utsätts för mobbning och liknande slutar vi att tänka rationellt. Hjärnans 112 aktiveras och vi blir redo för kamp eller flykt.

Vad påverkar min affekt?

Orsaken till det är att affekt smittar, men att de flesta av oss som ganska små lär oss att skilja på om det är vår egen affekt eller någon annans vi känner. Det gör en del människor inte. De kan inte skilja mellan egen och andras affekt, vilket till exempel innebär att de blir arga om man skäller på dem.

Share this post