Trendig

Hur vet man att tanderna ar rena?

Hur vet man att tänderna är rena?

Hur vet man att tänderna blir rena? Känn efter med tungan. Tungan ska glida lätt och tändernas yta ska kännas glatt. Om ytan känns sträv behöver du borsta lite mer.

Hur ofta rengöra mellan tänderna?

Hur ofta bör jag rengöra mellan tänderna? Tandvården rekommenderar rengöring mellan tänderna varje dag, helst på kvällen innan du går till sängs och före du borstar tänderna. Har du dock inflammation i tandköttet eller andra problem behöver du kanske rensa mellan dina tänder oftare.

Hur länge kan man gå med tandsten?

Det går ofta att borsta bort mjuka lager av bakterier under de första två till tre veckorna efter att de har bildats. Men om tandstenen har hunnit bli hård behöver den tas bort av en tandläkare eller tandhygienist. Det är bra att gå på regelbundna besök hos en tandhygienist för att ta bort tandsten.

Hur bör områdena mellan tänderna rengöras?

Det mest effektiva sättet att göra rent mellan tänderna är att använda en mellanrumsborste. TePes mellanrumsborstar finns i upp till nio storlekar. Du kan även applicera TePes Gingival Gel med klorhexidin och fluor. Gelen är lämplig vid inflammerat tandkött, känsliga tandhalsar och för att förhindra karies.

Hur många gånger per dag ska man använda tandtråd?

Vi rekommenderar att du använder tandtråd en gång om dagen. Många passar gärna på att göra detta innan läggdags för att hålla munnen ren över natten. Men om du är för trött om kvällarna går det lika bra att använda tandtråd på morgonen eller helt enkelt när det passar dig.

När är det bäst att borsta tänderna på morgonen?

Han säger till Daily Mail att den optimala tidpunkten att borsta tänderna på morgonen är 10 minuter innan frukost för att undvika att skada emaljen. Men om man glömmer det, eller inte vill borsta innan frukost, bör man vänta minst 30 minuter efter att man har ätit eller druckit innan man borstar tänderna.

Share this post