Rekommendationer

Hur ar din dag engelska?

Hur är din dag engelska?

Hur var din dag? How was your day?

Hur är Ior?

I-or (/’i:ɔr/, engelska: Eeyore, med i princip samma uttal) är en litterär figur som förekommer i A. A. Milnes böcker om Nalle Puh och hans vänner i Sjumilaskogen. I-ors namn ska likna en åsnas skriande. Han är en melankolisk, pessimistisk och cynisk åsna som bor i ett hus av pinnar.

Vad åt Ior?

Karaktär. Nalle Puh är en snäll, men ointelligent, tygbjörn som älskar honung, som han stavar ”håning”. Andra figurer i Sjumilaskogen är Nasse, Uggla, I-or, Kanin, Tiger, Kängu och Ru. De senare är känguruer, mamma respektive barn.

What does Cirkeln är Sluten Oder Damma mean?

Cirkeln är sluten – Att något eller någon åter är där det började. Damma av något – Ta något i bruk igen. Dansa efter någons pipa – Rätta sig efter någons vilja. Uttrycket tros komma från 1500-talet där björnförare använde en pipa för att dressera björnar och där björnen dansade till pipan.

What does “Nu har ni skitit i det blå skåpet” mean?

Uttrycket ”Nu har ni skitit i det blå skåpet!” användes av Janne Carlssons pappa när barnen gjort något otillåtet. Skitprat, Pratar skit – Vulgärt uttryck motsvarande påpekandet att någon pratar strunt, gör ett felaktigt påstående och liknande.

What does ID och Strid och kvickt och omedelbart mean?

Id och strid – Oförtrutet. Illa kvickt – Omedelbart. In genom ena örat och ut genom andra – En uppmaning eller ett besked som någon inte förstått eller nonchalerat. Exempel ”Det gick tydligen in genom det ena örat och ut genom det andra” (utan att stanna i hjärnan). Inför skranket – Ställas till svars.

What does ett Kok Stryk Ott mean?

Ett kok stryk – Ordentligt med stryk. Ett litet korn av sanning – En berättelse eller ett rykte kan innehålla delar som är sanna, men det mesta är lögn eller överdrifter. Ett ljus i mörkret – Något hoppingivande under en svår tid.

Share this post